• Architecture & Design

    Προτάσεις και λύσεις για την έξυπνη διαρρύθμιση χώρων εστίασης, παραλίας και πισίνας

    • NewsRoom


    Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την επαναλειτουργία των χώρων μαζικής εστίασης και την σταδιακή επιστροφή σε μια νέα κανονικότητα, με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να ετοιμάζουν πυρετωδώς τα καταστήματά τους, ακολουθώντας τα απαραίτητα μέτρα που έχει εκδώσει ο ΕΦΕΤ.

    Με την μείωση των τραπεζοκαθισμάτων για την διατήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων με στόχο την ασφάλεια των πελατών μειώνεται ο τζίρος της εκάστοτε επιχείρησης. Συνεπώς, πρόκειται για μια  δύσκολη πρόκληση στην οποία καλούνται επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες να φέρουν εις πέρας.

    Στη νέα πραγματικότητα της μετά-κορονοϊού εποχής χρειάζεται να προσαρμοστούν και τα ξενοδοχεία, οι χώροι με πισίνες, καθώς και οι παραλίες.

    Σε μια προσπάθεια εξισορρόπησης των καταστάσεων και δημιουργίας ενός καλαίσθητου χώρου, ο αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων Αχιλλέας Κρητικός παρουσιάζει την μελέτη του και προτείνει ιδέες για τη διαρρύθμιση και τη σωστή λειτουργία των επιχειρήσεων, στα πλαίσια της τήρησης των μέτρων.

    Η μελέτη αναφέρεται σε παραλίες, πισίνες, καθώς και σε εξωτερικούς χώρους εστιατορίων, καφέ, κ.λ.π..

    Ως αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων που εξειδικεύεται στον σχεδιασμό ξενοδοχείων και χώρων εστίασης, αλλά και ως επισκέπτης, ο Αχιλλέας Κρητικός παρουσιάζει προτάσεις με την χρήση διαχωριστικών.

    Πρόκειται για ελαφριές, μη μόνιμες κατασκευές που δίνουν τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να εφαρμόσει προσαρμόζοντας τις κατασκευές και το design στο δικό του στιλ και την αισθητική της επιχείρησης.

    Οι κατασκευές ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον και τονώνουν την ψυχολογία του πελάτη.

    Παράλληλα, τόσο ο επιχειρηματίας όσο και οι εργαζόμενοι δεν θα υποχρεώνονται να υποδύονται συνεχώς τον «τροχονόμο» προκειμένου να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας, καθώς τα διαχωριστικά το επιτρέπουν αβίαστα.

    Ακολουθούν οι προτάσεις:

    Για τους χώρους εστίασης, διαχωριστικά τραπεζοκαθισμάτων από πολυκαρμπονικό διάφανο φύλλο ή γυαλί triplex, ιδανικό υλικό, καθώς δεν θρυμματίζεται, με μεταλλικό πλαίσιο.

    Για τους χώρους πισίνας, προτείνεται το κόντρα πλακέ θαλάσσης με μεταλλικό πλαίσιο.

    Για τις παραλίες, κόντρα πλακέ θαλάσσης, «ντυμένη» με καλαμωτή για το ντεκόρ και πολυκαρμπονικό διάφανο φύλλο ή triplex γυαλιού, ιδανικό υλικό, καθώς δεν θρυμματίζεται. Η βάση στήριξης βυθισμένη στην άμμο.



    ΣΧΟΛΙΑ