• Architecture & Design

    Το μοντέρνο “παλάτι” του Ψυχικού (13 pics)

    σπίτι ψυχικό


    Αρχιτεκτονικό γραφείο: Bertaki Loukopoulou Paniyiris
    Τοποθεσία: Ψυχικό, Αθήνα, Ελλάδα
    Αρχιτέκτονες: Ηρώ Μπερτάκη, Χριστίνα Λουκοπούλου, Κωστής Πανηγύρης, Αγγελική Σιόλη,, Φωτεινή Αδρίμη, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Βασίλης Καλιπεπεράκης
    Έτος: 2011
    Φωτογραφίες: Χαράλαμπος Λουιζίδης

    Αυτή η μονοκατοικία (960 τμ) βρίσκεται σε ένα μεγάλο γωνιακό οικόπεδο στο Ψυχικό, ένα πολύ γνωστό προάστιο της Αθήνας. Η περιοχή (1570 τμ) χαρακτηρίζεται από μεγάλη διαφορά ύψους των οδών που την περιβάλλουν.

    σπίτι ψυχικό

    Το σπίτι αποτελείται από όγκους που είναι διατεταγμένοι κατά μήκος των δύο πλευρών του χώρου, προκειμένου να παρουσιάζεται ο κύριος χώρος του κήπου και η πισίνα με την απαραίτητη απομόνωση σε σχέση με τα γειτονικά κτίρια. Επιπλέον, οι ανοιχτοί χώροι με τους κήπους που έχουν τα όριά τους στους δρόμους, είναι φυτεμένοι σε διαδοχικά επίπεδα, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό επίπεδο ιδιωτικότητας και ηρεμίας.

    σπίτι ψυχικό

    σπίτι ψυχικό σπίτι ψυχικό σπίτι ψυχικό σπίτι ψυχικό
    Το αρχιτεκτονικό πρόγραμμα είναι οργανωμένο σε δύο επίπεδα, τα οποία διαφοροποιούνται ως προς τον όγκο και τα υλικά. Το ισόγειο αποτελείται από ένα χώρο σχήματος L που στεγάζει τους χώρους διαβίωσης. Μεγάλα ανοίγματα ενισχύουν την άμεση σχέση τους με τον κήπο, τόσο οπτικά όσο και λειτουργικά. Οι κατακόρυφες επιφάνειες είναι είτε επενδυμένες στο ίδιο μάρμαρο με όλους τους υπαίθριους χώρους είτε ζωγραφισμένες σε παρόμοιο χρώμα.

    σπίτι ψυχικό

    Αντίθετα, ένας λευκός γραμμικός έντονος όγκος, που βλέπει προς τα ανατολικά και στεγάζει τις περιοχές των υπνοδωματίων, κρέμεται πάνω από το ισόγειο επιδεικνύοντας την επικρατούσα οριζόντια θέση του κτιρίου.

    Πηγή: www.archdaily.com

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θα ζηλέψετε το πολυτελές «πέτρινο σπίτι» της Αναβύσσου (31 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καβούρι: Πολυτελής κατοικία με απέραντη θέα στη θάλασσα (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ktima House: Το εξοχικό που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στην Αντίπαρο (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ