• Architecture & Design

    Design: 7 εντυπωσιακά μπάνια που θα θέλαμε να έχουμε στο σπίτι μας (pics)

    μπάνιο


    Πρόκειται για ένα χώρο που συχνά παραβλέπεται και δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ η διακόσμησή του. Συνήθως θα προσέξουμε ή θα εντυπωσιαστούμε μπάνια ξενοδοχείων και άλλων χώρων, παρά μπάνια κατοικιών. Πολλοί είναι οι σχεδιαστές εσωτερικού χώρου και οι αρχιτέκτονες  που αποφασίζουν να αξιοποιήσουν τα θετικά χαρακτηριστικά αυτού του μέρους των σπιτιών και να μεταμορφώσουν το μπάνιο σε έναν χώρο ομορφιάς.

    Γιατί όχι άλλωστε; Σύμφωνα με έρευνες περνάμε κατά μέσο όρο 30 λεπτά την ημέρα στο μπάνιο: είναι σχεδόν οκτώ ημέρες το χρόνο. Χάρη στις νέες ιδέες και την τεχνολογία, η πολλαπλή λειτουργία έχει αυξηθεί με αλματώδη πρόοδο. Η ιστοσελίδα διακόσμησης “Interior Designer” επέλεξε 7 μπάνια που αναδεικνύουν κάτι μοναδικό και δημιουργούν εντύπωση και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω:

    1. Μπάνιο σε μπανγκαλόου στο Coogee, ένα παραθαλάσσιο προάστιο του Σίδνεϊ, με μεγάλο ανοιχτό ντους, αποθηκευτικούς χώρους και δύο ξεχωριστούς νιπτήρες.

    2. Φωλιασμένο στις μαρκίζες της στέγης, το μπάνιο στο A House for Essex προσφέρει στους κατοίκους μια απίστευτη θέα στην είσοδο και στον δρόμο.

    3. Στην κύρια σουίτα αυτής της μονοκατοικίας, κυριαρχεί ένα υπνοδωμάτιο με γυάλινη πρόσοψη, στη μέση του οποίου υπάρχει μια μεγάλη μπανιέρα του Studio Massaud.

    4. Το ξενοδοχείο L’Horizon Resort & Spa στην California, διαθέτει μπάνια με μαρμάρινους πάγκους, ντουλάπια καρυδιάς και ορειχάλκινα υλικά.

    5. Το μπάνιο είναι από κεραμίδι και τσιμέντο και κατασκευάστηκε με μια τεχνική του 19ου αιώνα. Είναι ευρύχωρο και πολύ φωτεινό.

    6. Κινείται σε χάλκινους τόνους, έχει ξύλινες λεπτομέρειες και δυο μεγάλους καθρέφτες. Αποπνέει μυστήριο και δημιουργεί τελετουργική ατμόσφαιρα.

    7. Σ’ αυτό το μπάνιο σε κατοικία της Νέας Υόρκης, το μαύρο μελάνι και το γκρι μάρμαρο συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας μια ψυχρή αλλά μοντέρνα διάθεση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Design: Τα 10 πιο ακριβά και πολυτελή έπιπλα του κόσμου (10 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γκράφιτι, η τέχνη του δρόμου στο σπίτι μας (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπέροχες ιδέες με φωτάκια για να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας (10 pics)

     



    ΣΧΟΛΙΑ