• Architecture & Design

    Η ιστορική κατοικία του Μιαούλη στην Ύδρα πωλείται έναντι 4,5 εκατ. ευρώ!

    • NewsRoom


    Η εντυπωσιακή κατοικία του Ανδρέα Μιαούλη στην Ύδρα, γνωστή ως Grande Dame βγαίνει στο σφυρί από τον οίκο Sotheby’s έναντι 4,5 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για ένα ιστορικό κτήριο εξέχουσας αισθητικής, το οποίο είχε ανεγερθεί του έτος 1808 σε μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες του νησιού.

    Στον ιστότοπό του, ο οίκος Sotheby’s γράφει χαρακτηριστικά:

     «Η Grande Dame είναι μια θρυλική βίλα ιστορικής σημασίας και εξαιρετικής ομορφιάς. Κατασκευάσθηκε το 1808 από Βενετούς αρχιτέκτονες και ήταν η κατοικία του Ανδρέα Μιαούλη, του διάσημου Έλληνα ναύαρχου και πολιτικού, ο οποίος διοίκησε τις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας.

    Η κατοικία αποτελείται από την κύρια βίλα και κάποια κτίρια ακόμη τα οποία είναι τοποθετημένα γύρω από μια εσωτερική πέτρινη αυλή που προσφέρει ιδιωτικότητα και υπόσχεται στιγμές χαλάρωσης. Η μοναδική τοποθεσία του ακινήτου προσφέρει, από τα περισσότερα σημεία του, εκπληκτική θέα στο Αιγαίο.

    Μόλις μπείτε στο αρχοντικό και στο κύριο σαλόνι, αισθάνεστε αμέσως το σταυροδρόμι των πολιτισμών και των χρωμάτων. Εδώ το παρελθόν και το παρόν ζουν μαζί και αρμονικά.

    Στις καλά συντηρημένους χώρους του θα θαυμάσετε τις μοναδικές τοιχογραφίες στις οροφές και τα όμορφα πατώματα των κύριων χώρων, τα ευρύχωρα υπνοδωμάτια καθώς και τα βικτοριανά μπάνια που  δημιουργούν ένα τέλειο μείγμα κλασικού στιλ και χαλαρωτικής ατμόσφαιρας».

    Το σπίτι του Μιαούλη έχει συνολικό εμβαδό 748 τ.μ., διαθέτει έξι κρεβατοκάμαρες και έξι μπάνια.

    Φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του οίκου Sotheby’s

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συγκλονίζει η μητέρα του Κ. Κατσίφα: «Θέλω το παιδί μου εδώ» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος είναι ο εκατομμυριούχος Τζ. Μπερνς που θησαύρισε μέσω κρυπτονομισμάτων και στήνει κοινότητα blockchain

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτος αρχαιολογικός θησαυρός: Κούροι χιλιάδων ετών βρέθηκαν στην Αταλάντη (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ