ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το διαμέρισμα βρίσκεται σε μια πολυκατοικία της δεκαετίας του 1990.
Η αλλαγή διάταξης της κουζίνας με έπιπλο «νησίδα» εξοικονόμησε χώρο που δόθηκε στο καθιστικό και σε συνδυασμό με την αποξήλωση των τοίχων βοήθησε στη διάχυση του φωτός και την απελευθέρωση των κινήσεων στους χώρους κουζίνα – τραπεζαρία – καθιστικό.
Τον τοίχο προς τη μεριά του καθιστικού αντικατέστησαν ξύλινες κάθετες περσίδες που έδωσαν “πλάτη” για τις πολυθρόνες, ενώ δημιούργησαν ένα παιχνίδι φωτός και οπτικής.

Στο χώρο της τραπεζαρίας κατασκευάστηκε μια σύνθεση επίπλου που περιέχει αποθηκευτικό χώρο σκευών, βιβλιοθήκη και μπαρ. Η κεντρική μπαλκονόπορτα του καθιστικού διανοίχτηκε σε όλο το επιτρεπόμενο από τα υποστυλώματα τοίχο, αφήνοντας το φυσικό φως να εισέλθει στο εσωτερικό και ενοποιώντας τη βεράντα με το καθιστικό.

Στο υπάρχον τζάκι έγιναν εξωτερικές επεμβάσεις ώστε να ενταχθεί σε μια σύνθεση, όπου βρήκε θέση η τηλεόραση και οι συνοδευτικές συσκευές, καθώς και αποθηκευτικός χώρος ξύλων και βιβλιοθήκη.
Η αλλαγή του σχήματος της εστίας κατά μήκος του στενού τοίχου του καθιστικού έδωσε την αίσθηση της διαπλάτυνσης του χώρου. Στο διάδρομο που οδηγεί προς τα υπνοδωμάτια σχεδιάστηκε και τοποθετήθηκε λακαριστή, διάτρητη (η διάτρηση έγινε από μηχάνημα cnc), με γυαλί συρόμενη πόρτα που απομονώνει ηχητικά και εν μέρει οπτικά τους χώρους.









Στοιχεία έργου
Αρχιτεκτονική μελέτη – επίβλεψη: Whitebox architects / Πάνος Κοκκαλίδης, Αλίκη Τριανταφυλλίδου, Άννα Δρέλλα
H/M μελέτη: ΑSP CONAP
Συνεργάτες: Κωσταντίνος Ούτος
Τεχνική εταιρία κατασκευής: Whitebox architects
Συνολικό εμβαδό: 135 m²
Χρόνος μελέτης: 2016
Χρόνος κατασκευής: 2016
Φωτογραφίες: George Fakaros
ΠΗΓΗ: KTIRIO
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Απίστευτο: H CAF ανέτρεψε το αποτέλεσμα του τελικού στο Κόπα Άφρικα – Νικητής το Μαρόκο, τιμωρήθηκε η Σενεγάλη
- Στάσσης, Σιάμισιης, Τζαννετάκης, Καρύδας (Bloomberg): Πώς διαμορφώνονται οι ενεργειακές ισορροπίες με την κρίση στη Μέση Ανατολή
- Στη Βουλή η δεύτερη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ποιοι βουλευτές είναι στο φάκελο;
- Τηλεπικοινωνίες-Τεχνολογία: Επενδύσεις άνω των €1,3 δισ. το 2025
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.