• Architecture & Design

    Εντυπωσιακή αναμόρφωση εξοχικής κατοικίας στη Σαντορίνη (10 pics)

    • NewsRoom


    Η εξοχική κατοικία βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σαντορίνης, κτισμένη σε επίπεδο οικόπεδο έκτασης 1.500 m² έχοντας θέα προς το ορεινό τμήμα του νησιού.

    Πρωταρχικό μέλημα των ιδιοκτητών -μιας πενταμελούς οικογένειας με παιδιά μικρής ηλικίας- ήταν να σχεδιαστεί ένα σπίτι οικείο και χαλαρωτικό για τις οικογενειακές διακοπές τους, που παράλληλα να είναι κομψό και άνετο όταν φιλοξενεί επισκέπτες.

    Οι βασικές διακοσμητικές αρχές του έργου ήταν η αφαιρετικότητα με έθνικ στοιχεία. Ως χρωματική παλέτα επιλέχθηκαν το λευκό και μια γήινη απόχρωση του γκρι, υπακούοντας το παραδοσιακό ύφος του νησιού.

    Έτσι οι τοίχοι, τα δάπεδα (που έχουν διαστρωθεί με φαρδιές παλαιωμένες τάβλες πεύκου), οι πέργκολες και οι καλαμωτές, που έχουν χρησιμοποιηθεί για σκίαση, είναι περασμένες με λευκό χρώμα. Αντίστοιχα τα ξύλινα κουφώματα, οι επιφάνειες των μπάνιων και οι πάγκοι, που καλύφθηκαν με πατητή τσιμεντοκονία, είναι σε γκρι απόχρωση. Ξύλινα και μεταλλικά έπιπλα συνδυάζονται με κτιστά καθιστικά από τσιμεντοκονία και δημιουργούν απλούς και λιτούς χώρους.

    Το μοναδικό χρώμα δίνεται από επιλεγμένα περσικά χαλιά κόκκινης απόχρωσης, τα οποία έχουν τοποθετηθεί τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους, ενισχύοντας την αίσθηση της συνέχειας.

     

     

     

    Στοιχεία έργου

    Αρχιτεκτονική μελέτη: Sarantiti Tsouni Architects
    Επίβλεψη: Δημήτρης Σωτηρίου MA.CON.STRUCTION A.E
    Τεχνική εταιρία κατασκευής: MA.CON.STRUCTION A.E.
    Τοποθεσία: Περίσα, Σαντορίνη, Κυκλάδες
    Συνολικό εμβαδί κτιρίου: 45 m²
    Χρόνος μελέτης: Δεκέμβριος 2005 – Φεβρουάριος 2006
    Χρόνος κατασκευής: Μάιος 2006 – Ιούλιος 2006
    Φωτογραφίες: Λίλα Σαραντίτη

    ΠΗΓΗ: KTIRIO 



    ΣΧΟΛΙΑ