• Architecture & Design

    Ένα συγκρότημα διαμερισμάτων με πισίνα και roof garden στο Κολωνάκι

    • NewsRoom


    Το Duke Boutique Suites είναι ένα συγκρότημα φιλοξενίας. Βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας σε έναν προνομιακό χώρο με καταπληκτική θέα στο λόφο του Λυκαβηττού και δίπλα σ’ ένα μικρό πάρκο.

    Ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου συγκροτήματος φιλοξενίας και έχει σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια και εξοπλισμό, ώστε να συμβαδίζει με τις σύγχρονες τουριστικές τάσεις. Τα δεκατέσσερα διαμερίσματα διαθέτουν εγκαταστάσεις πέντε αστέρων, όπως ρεσεψιόν, playroom και εντυπωσιακό roof garden.

    Το κτίριο σχεδιάστηκε αρχικά ως εκπαιδευτικό συγκρότημα από το διάσημο αρχιτέκτονα Arthur Skepers το 1969. Είναι ένα υπόδειγμα αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του ’70. Το κτίριο ήταν άδειο και εγκαταλελειμμένο χωρίς καμία ζωή ή λειτουργία για περισσότερα από 10 χρόνια, έως ότου ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να αλλάξει τη χρήση του σε συγκρότημα κατοικιών υψηλών προδιαγραφών.

    Για τους αρχιτέκτονες, ήταν μια μεγάλη πρόκληση να μετατρέψουν το παλιό σχολείο σε συγκρότημα κατοίκων, διατηρώντας ζωντανή τη συνομιλία με τη συλλογική μνήμη και τις παλιές χρήσεις της πόλης.

    Η προσέγγιση άντλησε έμπνευση από τις ιδέες της διαφορετικότητας και του μετασχηματισμού, καθώς ένα σχολείο είναι ένας ζωντανός τόπος επικοινωνίας, διαφοροποίησης, μετασχηματισμού και συζήτησης για τους μαθητές και τους δασκάλους. Έτσι προέκυψε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών στυλ για τα διαμερίσματα καθώς και μια κινούμενη πρόσοψη.

    Το κτίριο έχει ξανασχεδιαστεί και ανακατασκευαστεί. Η εξωτερική κινούμενη μεταλλική πρόσοψη έχει μετατρέψει το κτίριο σε περιφερειακό ορόσημο. Το διαφανές μοτίβο της πρόσοψης, που επιτρέπει στο φως να μπαίνει στο εσωτερικό, δημιουργεί ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα κινούμενα μέρη της πρόσοψης αλλάζουν τη συνολική όψη του κτιρίου, δημιουργώντας την αίσθηση ότι το κτίριο έχει πολλές όψεις.

    Το Duke υμνεί τη μίνιμαλ αρχιτεκτονική και τονίζει τους απλούς αλλά όμορφους εσωτερικούς χώρους. Το συγκρότημα αποτελείται από τέσσερις ορόφους με 14 θεαματικές σουίτες και ένα μεγάλο χώρο πολλαπλών χρήσεων. Φυσικά υλικά, όπως ξύλο και μάρμαρο, σε συνδυασμό με απλές βαμμένες επιφάνειες και μοντέρνα έπιπλα δημιουργούν ένα εξαιρετικό σύνολο.

    Η πισίνα, ο χώρος γύρω από αυτήν και το roof garden ολοκληρώνουν την εμπειρία των επισκεπτών, προσφέροντας αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης.

    Στοιχεία έργου

    Αρχιτεκτονική μελέτη: PEOPLE
    Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων: Greek Resort Developments | PEOPLE
    Στατική μελέτη: Sotirios Kalosakas
    Μελέτη Η/Μ: PEOPLE
    Έτος ολοκλήρωσης: 2019
    Εμβαδό: 780 m2
    Τοποθεσία: Κολωνάκι, Αθήνα
    Παρουσίαση: PEOPLE
    Photography: Μαρία – Ειρήνη Μοσχονά & Κλεονίκη Παναγιωτοπούλου
    Εταιρείες υλικών:– HAGER HELLAS – VECHRO

    Πηγή: ktirio.gr

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ