• Architecture & Design

    Πέντε τρόποι για να δώσετε στο μπαλκόνι σας χριστουγεννιάτικη διάθεση!

    • NewsRoom


    Καθώς το κλίμα έχει γίνει γιορτινό και έξω η πόλη «μυρίζει» Χριστούγεννα, ήρθε η ώρα να στολίσετε το μπαλκόνι σας!

    Δε χρειάζονται υπερβολές στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπαλκονιού για ένα ωραίο αποτέλεσμα. Αρκούν μερικά διακοσμητικά για να «ζεστάνουν» το μπαλκόνι σας τις ημέρες των γιορτών.

    1.Φωτάκια

    Αναμφίβολα, τα λαμπάκια πάντα μας θυμίζουν τη μαγεία των Χριστουγέννων. Μερικές σειρές λαμπάκια γύρω από τα κάγκελα ή σε μορφή κουρτίνας, μπορούν να φωτίσουν το μπαλκόνι σας και να αλλάξουν τη διάθεσή σας. Από ζεστό κίτρινο ή ψυχρό λευκό μέχρι μπλε και κόκκινο, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Σίγουρα η πιο ασφαλής και διαχρονική επιλογή είναι το ζεστό κίτρινο χρώμα που θα δώσουν μία ευχάριστη νότα. Μην φοβηθείτε να δώσετε λάμψη στον χώρο σας και να πλημμυρίσετε τη γειτονιά με φως!

     

    2. Γιρλάντες

    Ένας απλός και εύκολος τρόπος να διακοσμήσετε τα κάγκελα στο μπαλκόνι σας είναι οι γιρλάντες. Στολισμένες με μερικές μπάλες, κουκουνάρια ή φιόγκους μπορούν να δώσουν μία χριστουγεννιάτικη διάθεση στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας. Στην πιο μοντέρνα εκδοχή, υπάρχουν άπειρα χρώματα που μπορούν να κάνουν εναλλακτικούς συνδυασμούς. Ωστόσο, η πιο σικ επιλογή σίγουρα παραμένει η πράσινη γιρλάντα στο χρώμα του έλατου. Συνδυασμένη με λαμπάκια μπορεί να «κλέψει» τα βλέμματα των περαστικών!

    3. Στεφάνια

    Τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια είναι κάτι που χρησιμοποιούμε μόνο στις πόρτες και τα παράθυρα, γιατί όχι και στο μπαλκόνι; Όσα στεφάνια έχουν περισσέψει μετά τον στολισμό του σπιτιού, μπορούν να αξιοποιηθούν στο μπαλκόνι. Με μία απλή  κορδέλα, μπορείτε να κρεμάσετε από τα κάγκελα μερικά όμορφα στεφάνια που θα δώσουν μία γιορτινή διάθεση.

    4. Χριστουγεννιάτικες γλάστρες

    Τα φυτά σίγουρα μπορούν να δώσουν μία χριστουγεννιάτικη νότα στο χώρο. Ένα μικρό ελατάκι με τις ρίζες του, σε γλάστρα αποτελεί το must φυτό των Χριστουγέννων, το οποίο μετά τις γιορτές, θα συνεχίσει να μεγαλώνει, είτε στο μπαλκόνι, είτε, εάν υπάρχει δυνατότητα μεταφύτευσης – την κατάλληλη στιγμή – σε κήπο, όπου θα βρει τη φυσική του θέση.

    5. Φαναράκια και υφάσματα

    Εάν έχετε την τύχη να έχετε μεγάλο μπαλκόνι, ορισμένα χριστουγεννιάτικα φαναράκια μπορούν να διακοσμήσουν υπέροχα τον εξωτερικό χώρο. Στο τραπεζάκι που υπάρχει μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά μεγάλα βάζα με κεριά, χριστουγεννιάτικες τραβέρσες, κουκουνάρια ή οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό έχει περισσέψει από τη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου. Έτσι, θα δημιουργηθεί μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γωνιά στο μπαλκόνι, που θα βλέπετε ακόμα και όταν είστε μέσα στο σπίτι!

    Διαβάστε επίσης:

    Πέντε ιδέες για την πιο ζεστή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

    Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές 12 και 19 Δεκεμβρίου



    ΣΧΟΛΙΑ