Architecture & Design

Ανακαίνιση σε διαμέρισμα στην Άνω Γλυφάδα με θέα τον Σαρωνικό και τον Υμηττό

  • NewsRoom


Εντυπωσιακή ανακαίνιση διαμερίσματος στην Άνω Γλυφάδα

Στον 5ο και τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας, που κατασκευάστηκε το 1983, στην οδό Μυκηνών στην Άνω Γλυφάδα, βρίσκεται το συγκεκριμένο διαμέρισμα των 75 m², το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πολλά χρόνια ως επαγγελματικός χώρος (γραφείο).

Έτσι ήταν αναγκαία η αναδιαμόρφωσή του, προκειμένου να προσαρμοστεί σε χώρο κατοικίας, ο οποίος να καλύπτει τις ανάγκες διημέρευσης ενός ζευγαριού.

Το διαμέρισμα έχει πολλά πλεονεκτήματα όσον αφορά στη θέση του, καθώς βρίσκεται πάνω από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης και έχει θέα προς το Σαρωνικό κόλπο και τον Υμηττό.

Στόχος της ανακαίνισης ήταν αφενός η εκμετάλλευση, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, της θέας και του προσανατολισμού που παρέχει η θέση τoυ και αφετέρου η αναδιαμόρφωσή του σύμφωνα με τις ανάγκες των νέων ενοίκων.

Η κάτοψη του διαμερίσματος αναδιαμορφώθηκε πλήρως.

Στο σχέδιο προσαρμόστηκε το υπνοδωμάτιο, που προορίζεται για τους κύριους ενοίκους, ένα μικρότερο υπνοδωμάτιο, που μπορεί να λειτουργήσει ως ξενώνας, λουτρό και ενιαίος χώρος καθιστικού – κουζίνας με θέα προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης και τον Σαρωνικό κόλπο.

Οι χώροι διημέρευσης του διαμερίσματος καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του εμβαδού του, καθώς είναι οι βασικοί χώροι, στους οποίους διαμορφώνεται η καθημερινότητα των ενοίκων και επομένως οι αναμνήσεις τους.

Στις όψεις τους τοποθετήθηκαν μεγάλα υαλοστάσια και στο κέντρο της σύνθεσης ένα ξύλινο “κουτί”, γύρω από το οποίο αρθρώνονται, στον άξονα ανατολής – δύσης, από τη μία οι πιο δημόσιοι και από την άλλη οι ιδιωτικοί χώροι του διαμερίσματος.

Το ξύλινο “κουτί” αποκτά κεντροβαρικό χαρακτήρα στη σύνθεση του διαμερίσματος. Ως προς τη λειτουργία του, αποτελεί την γκαρνταρόμπα εισόδου της κατοικίας και στη συνέχειά του επενδύει τον εξωτερικό τοίχο του λουτρού.

Ως προς τα υλικά και τις υφές, στο δάπεδο όλης της κατοικίας, πλην του λουτρού, εφαρμόστηκαν πλακίδια υφής ξύλου.

Με τη διατήρηση αυτής της ομοιομορφίας δίνεται η αίσθηση της μεγαλύτερης επιφάνειας.

Επίσης, ξύλινα στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν και σε άλλα στοιχεία της κατασκευής, τα οποία συνδυασμένα με το λευκό χρώμα στους τοίχους και τους γραμμικούς φωτισμούς, κρυφούς ή μη, δημιουργούν μια ήρεμη και ζεστή ατμόσφαιρα για τον ένοικο.

Πηγή: ktirio.gr