ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη οργανώνει την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 συνέδριο, με θέμα τα “Αρχέτυπα στις ελληνικές βιβλιοθήκες: Καταγραφή, τεκμηρίωση, ιστορική πλαισίωση”.
Θέμα του συνεδρίου είναι τα αρχέτυπα των ελληνικών βιβλιοθηκών, τα έντυπα βιβλία που φτάνουν μέχρι τις μέρες μας από την αυγή της τυπογραφίας, τον 15ο αιώνα, και τα σωζόμενα αντίτυπά τους στις βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας και η καταγραφή τους στη διεθνή βάση Material Evidence in Incunabula από ομάδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος (2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς).
Αντλώντας από την πλούσια συλλογή του με 146 αρχέτυπα, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη θα πλαισιώσει τις εργασίες του συνεδρίου με έκθεση επιλεγμένων εκδόσεων, με τίτλο “Η ελληνική γραμματεία στην πρώιμη τυπογραφία”.
Για τη διά ζώσης παρακολούθηση του συνεδρίου, πατήστε εδώ.
Για τη διαδικτυακή παρακολούθηση του συνεδρίου, πατήστε εδώ.
Διαβάστε επίσης:
Αποκάλυψη Financial Times: Ο Μητσοτάκης ζήτησε να επιστραφεί μόνιμα η Ζωφόρος του Παρθενώνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών το ουκρανικό drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα – Τα σενάρια που εξετάζονται
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των κρατών – μελών της
- Τασούλας για την Ημέρα της Ευρώπης: «Ας εργαστούμε για μια Ευρώπη πιο ισχυρή, πιο δίκαιη, πιο συνεκτική»
- Με τη σφραγίδα των αριθμών η Κρήτη είναι η ηγετική δύναμη του ελληνικού τουρισμού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.