• City Stories

    Αναδιαμόρφωσαν κτίριο στο Νέο Ψυχικό για καλύτερη διαχείριση του φυσικού φωτός

    • NewsRoom


    Το κτιριακό συγκρότημα, συνολικού εμβαδού περίπου 10.000 m², βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μεσογείων στο Νέο Ψυχικό, σε οικόπεδο εμβαδού 4.320 m².

    Αποτελείται από 4.200 m² χώρων γραφείων, 1.800 m² εκθεσιακών χώρων, 1.200 m² αποθηκευτικών χώρων, καθώς και 2.800 m² χώρων στάθμευσης που κατανέμονται σε δύο υπόγεια επίπεδα.

    Η θέση του έργου επί του άξονα της Λεωφόρου Μεσογείων, μια περιοχή με εμφανή τάση για ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων και δραστηριοτήτων γραφείων, αποτέλεσε πρόκληση για την ένταξη του κτιρίου στο υφιστάμενο πολεοδομικό περιβάλλον.

    Η επέμβαση στο υπάρχον κτίριο περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση των εσωτερικών χώρων και τον επανασχεδιασμό των όψεων.

    Το έργο μελετήθηκε και εκτελέστηκε σε 5 διαδοχικές φάσεις, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και συνεχής λειτουργία της εταιρείας, παράλληλα με τις εργασίες επέμβασης που πραγματοποιούνταν σε διάφορα τμήματα του συγκροτήματος.

    Κύριος στόχος της επέμβασης τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό του κτιρίου ήταν η καλύτερη διαχείριση του φυσικού φωτός. Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκε:

    • αφενός διάνοιξη μεγαλύτερων ανοιγμάτων, προκειμένου να εξασφαλιστεί περισσότερο φως στους εκθεσιακούς ισόγειους χώρους και

    • αφετέρου εφαρμογή περσίδων αλουμινίου σε συνδυασμό με πετάσματα διάτρητης λαμαρίνας για τον έλεγχο του φυσικού φωτός στους χώρους γραφείων των ορόφων.

    Παράλληλα, η επιλογή της ελαφράς κλίσης 7 μοιρών στη διαμόρφωση της όψης επί της Λ. Μεσογείων προσδίδει μία επιθετική δυναμική στη σχέση του κτιρίου με τον παράλληλο οδικό άξονα.

    Στοιχεία έργου:
    Αρχιτεκτονική μελέτη: PARTHENIOS architects+associates
    Συνεργάτες αρχιτέκτονες: Σ. Παρθένιος, Π. Παρθένιος, Μ. Σαζακλή, Μ. Φακουρέλη
    Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων: Φ. Παπαδοπούλου
    Στατική μελέτη: Α. Αλεξόπουλος
    Η/Μ μελέτη: Μ.Κ.Α.
    Κατασκευή: ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Τ.Ε.
    Ιδιοκτήτης: MIELE Hellas
    Τοποθεσία: Λ. Μεσογείων 257, Ν. Ψυχικό
    Εμβαδό οικοπέδου: 4.320 m²
    Συνολικό εμβαδό κτιρίου: 9.950 m²
    Χρόνος μελέτης: 2001 – 2007
    Χρόνος κατασκευής: 2002 – 2007
    Φωτογραφίες: STUDIO KONTOS
    Περιφέρεια: Αττική



    ΣΧΟΛΙΑ