• City Stories

    Ακρόπολη: Πότε μπορείτε να την επισκεφθείτε δωρεάν

    • NewsRoom
    μουσειο ακροπολης

    Μουσείο της Ακρόπολης


    Ανοιχτός για το κοινό θα είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

    Η Ελλάδα επιθυμεί να συμμετέχει ενεργά στη μεγάλη γιορτή του τουρισμού, γι΄αυτό και ανοίγει τις πύλες της Ακρόπολης, την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, όπου οι επισκέπτες, αλλά και οι πολίτες που το επιθυμούν μπορούν να απολαύσουν ελεύθερη πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο, από τις 9 το πρωί έως και τις 12 το μεσημέρι.

    Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970. Το φετινό θέμα της επετείου είναι «Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

    Στόχος του φετινού θέματος είναι να αναδειχθεί η κομβική σημασία του κλάδου του τουρισμού στην ενίσχυση της απασχόλησης, μέσω της δημιουργίας πολλών νέων θέσεων εργασίας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, ο κλάδος του τουρισμού δημιουργεί το 10% των παγκόσμιων θέσεων εργασίας. Στη χώρα μας, συγκεκριμένα, η συνολική συμμετοχή του τουριστικού κλάδου στην απασχόληση αγγίζει το 25,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού.

    Το υπουργείο Τουρισμού, λοιπόν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, αποφάσισε ότι την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα είναι ανοιχτός από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, ενώ από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ της ίδιας ημέρας θα είναι ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης.

    Παράλληλα, στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ διοργανώνουν εκδήλωση από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ στην Πλατεία Συντάγματος, με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιανό. Κατά την εκδήλωση, θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, μπλουζάκια, καπελάκια και τσάντες, ενώ όσοι περάσουν από το Σύνταγμα θα μπορούν να συμμετέχουν σε κλήρωση για δύο δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια εντός της Επικράτειας.



    ΣΧΟΛΙΑ