• City Stories

    Αυτή η πόλη στην Ιταλία χαρίζει δωρεάν σπίτια – Με μία προϋπόθεση

    • NewsRoom


    H αγορά ενός σπιτιού στη Σικελία της Ιταλίας θα μπορούσε να κοστίσει από $133.000 έως $2.8 εκατομμύρια, σύμφωνα με το Realtor.com. Ωστόσο, στην Καμαράτα, μια αρχαία μικρή πόλη που βρίσκεται στην κεντρική Σικελία, τα σπίτια προσφέρονται δωρεάν.

    Υπάρχει όμως μια παγίδα.

    Προκειμένου οι νέοι κάτοικοι να πάρουν δωρεάν το νέο τους σπίτι, πρέπει να υποβάλουν μια σαφή πρόταση ανακαίνισης για το ακίνητο και να το ανακαινίσουν εντός τριών ετών. Παρόλο που δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πόσο θα μπορούσε να κοστίσει μια ανακαίνιση στην Καμαράτα, στο Mussomeli, μια πόλη περίπου λίγο πιο μακριά που πουλούσε κατοικίες για 1 ευρώ τον Ιούνιο, οι δαπάνες ανακαίνισης εκτιμάται ότι κυμάνθηκαν από 100 έως 700 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με το CNBC Make It.

    Στην Καμαράτα, κάθε επίδοξος ιδιοκτήτης σπιτιού πρέπει να καταβάλει μια προκαταβολή περίπου 5.000 ευρώ, η οποία θα επιστραφεί μετά την ολοκλήρωση των ανακαινίσεων.

    Η Καμαράτα βρίσκεται περίπου 37 μίλια νοτιοανατολικά του Παλέρμο, την πρωτεύουσα της Σικελίας, σε υψόμετρο περίπου 3,281 ποδιών. Η πόλη έχει λίγο λιγότερο από 6.300 κατοίκους.

    “Δεν αντέχω να βλέπω αυτό το πανέμορφο, παλιό ιστορικό κέντρο άδειο, να μετατρέπεται σε ερείπιο. Με πονάει”, δήλωσε ο δήμαρχος της Καμαράτα, Vincenzo Giambrone, στο CNN.

    Μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το σάιτ της πόλης, έχουν κλείσει οκτώ κατοικίες προς δωρεά σε μελλοντικούς ιδιοκτήτες. Ωστόσο, ο Giambrone δήλωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 100 εγκαταλελειμμένα σπίτια.

    Προτεραιότητα για ένα από τα εγκαταλελειμμένα σπίτια της Καμαράτα θα δοθεί σε νεαρά ζευγάρια με παιδιά. Ο Giambrone προσφέρει ακόμη και ένα μπόνους 1.000 ευρώ σε ζευγάρια που μετακινούνται στην πόλη και έχουν μωρό.

    Οι νέοι κάτοικοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δωρεάν κτίρια ως ιδιωτικές κατοικίες ή για επιχειρήσεις, όπως ένα bed-and-breakfast ξενοδοχείο ή εστιατόριο.

    Άλλα σπίτια στη Σικελία έχουν πωληθεί προηγουμένως για μόνο 1 ευρώ σε μια προσπάθεια να αποκατασταθούν οι ερειπωμένες κοινότητες. Ορισμένες από αυτές τις πόλεις της Σικελίας περιλαμβάνουν τη Sambuca, που βρίσκεται στη δυτική Σικελία και το Mussomeli, που βρίσκεται κοντά στο κέντρο του νησιού.



    ΣΧΟΛΙΑ