• City Stories

    4+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    σινεμά


    Το σινεμά αποτελεί μια πολύ αγαπημένη συνήθεια όλων μας. Πέρα από τις νέες ταινίες που προβάλλονται κάθε βδομάδα στους ελληνικούς κινηματογράφους, υπάρχουν κάποιες άλλες – είτε παλαιότερες είτε καινούργιες – που προβάλλονται με ελεύθερη είσοδο σε διάφορα μέρη στην Αθήνα. Παρακάτω θα βρείτε πέντε δωρεάν προβολές ταινιών, για να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει. Καλή θέαση!

    1. “Ίχνη” – προβολή ταινίας και συζήτηση στον Κινηματογράφο Ααβόρα

    Ο κινηματογράφος Ααβόρα προβάλλει τη μικρού-μήκους ταινία μυθοπλασίας του Θανάση Βασιλείου “Ίχνη” (2017), διάρκειας 20’, στις 12 Απριλίου, στις 18:00.

    Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους:
    Δημήτρη Ψαρά, δημοσιογράφο (Εφημερίδα των Συντακτών)
    Χρήστο Χρυσόπουλο, συγγραφέα
    Χρήστο Δερμεντζόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή κινηματογράφου (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)

    Το εθνικιστικό κόμμα της χώρας μόλις νοίκιασε το κτήριο μιας πρώην Σχολής Κινηματογράφου. Ξεκινά να ψάχνει νέους οι οποίοι θα στελεχώσουν τον όροφο της Επικοινωνίας. Δύο κοπέλες, μέσα από διάφορες συνεντεύξεις, μας οδηγούν στην αποκάλυψη κρυφών μυστικών. Πολλά από τα ονόματα των χαρακτήρων παραπέμπουν στην ιστορία του φασισμού στην Ελλάδα. Ωστόσο, βρισκόμαστε στο 2017… Ο Γραμματέας του κόμματος, προσπαθεί μάταια να καθαρίσει ένα παρελθόν που έχει ήδη αρχίσει να “ξεχειλίζει”…

    Πρωταγωνιστούν: Ζαχαρίας Ρόχας, Γιώργος Σπάνιας, Μαρίνα Συμεού, Μαρία Μαμούρη

    Πότε:
    Πέμπτη 12 Απριλίου 2018
    18.00

    Πού:
    Κινηματογράφος Ααβόρα
    Ιπποκράτους 180, Εξάρχεια – Νεάπολη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    ΙΧΝΗ - Προβολή και συζήτηση

    2. “Ο μπαμπάς λείπει σε ταξίδι για δουλειές” στο Κινηματοθέατρο “Κ. Γαβράς”

    Η Κινηματογραφική Λέσχη διοργανώνει αφιέρωμα με τίτλο “Εμίρ Κουστουρίτσα: Ο Αιώνιος Βαλκάνιος” και στο πλαίσιο αυτό θα προβληθεί η πολύ γνωστή ταινία “Ο μπαμπάς λείπει σε ταξίδι για δουλειές” (When father was away on). Πρόκειται για γιουγκοσλαβική ταινία του 1985 σε σκηνοθεσία Εμίρ Κουστουρίτσα και με πρωταγωνιστές τους: Μορένο Ντε Μπαρτόλι, Μίκι Μανοϊλοβιτς, Μιριάνα Καράνοβιτς, Μουσταφά Ναντάρεβιτς.

    Στη Γιουγκοσλαβία του 1952, ένας οικογενειάρχης εξορίζεται στην επαρχία για τις υποτιθέμενες σταλινικές πεποιθήσεις του, ενώ η οικογένειά του ισχυρίζεται ότι “λείπει σε ταξίδι για δουλειές”.

    Πότε:
    Πέμπτη 12 Απριλίου 2018
    20.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο “Κ.Γαβράς” πρώην “ΕΦΗ
    Βασιλικών 6, Κηπούπολη

    Πληροφορίες

    H είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

    "Ο μπαμπάς λείπει σε ταξίδι για δουλειές"

    3. Ντοκιμαντέρ “78/52” για την ταινία “Ψυχώ” στο Exile Room

    Μία από τις πιο εμβληματικές σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου, η διάσημη σεκάνς της δολοφονίας στο ντους από το «Ψυχώ» του Alfred Hitchcock άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε σινεμά μέσα σε δύο λεπτά και 52 cuts, έδωσε νέο νόημα στην έννοια του κινηματογραφικού τρόμου, ενώ μας έκανε να κοιτάμε για πάντα με καχυποψία πίσω από την κουρτίνα του μπάνιου μας. Σε ένα από τα πιο απολαυστικά ντοκιμαντέρ που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια πάνω στην ίδια την 7η Τέχνη, ο Alexandre O. Philippe αποδομεί την ιλιγγιωδώς χορογραφημένη αυτή σκηνή πλάνο προς πλάνο, αποκαλύπτοντας τις συνθήκες δημιουργίας της μπροστά και πίσω από τις κάμερες, τη μνημειώδη επίδραση που άσκησε σε μετέπειτα δημιουργούς, αλλά κι ένα συναρπαστικό πορτρέτο του ίδιου του μετρ του σασπένς. Στο ακαταμάχητο αυτό κινηματογραφοφιλικό ταξίδι, επιστρατεύει τη βοήθεια ειδικών, μανιωδών σινεφίλ και έμπειρων κινηματογραφιστών, όπως ο Guillermo del Toro, ο Bret Easton Ellis, ο Eli Roth και ο Peter Bogdanovich.

    Στα αγγλικά με ελληνικούς υποτίτλους.

    Πότε:
    Πέμπτη 12 Απριλίου 2018
    21.00

    Πού:
    Exile Room
    Αθηνάς 12 (3ος όροφος), Μοναστηράκι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη. 

    Ντοκιμαντέρ "78/52"

    4. “Οι γαμπροί της Ευτυχίας” στο Κινηματοθέατρο “Κ. Γαβράς”

    Κινηματογραφική προβολή της εληνική κωμωδίας του 2014 “Οι γαμπροί της Ευτυχίας”, σε σκηνοθεσία Στράτου Μαρκίδη. Παίζουν οι: Μπέσσυ Μάλφα, Χρύσα Ρώπα, Έφη Παπαθεοδώρου, Χριστίνα Τσάφου , Κώστας Ευριπιώτης , Γιάννης Τσιμιτσέλης.

    Πρόκειται για remake της κλασσικής ταινίας του 1962 με πρωταγωνιστές τους Γεωργία Βασιλειάδου, Βασίλη Αυλωνίτη και Νίκο Ρίζο. Το ρόλο της Γεωργίας Βασιλειάδου ενσαρκώνει η Χρύσα Ρώπα, ενώ το ρόλο του Βασίλη Αυλωνίτη ο Κώστα Αποστολάκης.

    Πότε:
    Σάββατο 14 Απριλίου 2018
    20.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο “Κ.Γαβράς” πρώην “ΕΦΗ
    Βασιλικών 6, Κηπούπολη

    Πληροφορίες

    H είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

    5. “Flame και Citron” στο Σπίτι της Μεσοποταμίας

    Μετά τις γιορτές, η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας ξαναρχίζει τις προβολές της αυτή την Κυριακή, με την ταινία Flame και Citron (2008, Έγχρωμο, 130΄) του Όλε Κρίστιαν Μάντσεν. Η ταινία είχε παιχτεί στην Ελλάδα και με τον τίτλο “Μέρες Θυμού”.

    Flame και Citron είναι τα παρατσούκλια δυο αχώριστων συντρόφων, δυο Δανών αντιστασιακών κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής. Αμφισβητούν και αμφισβητούνται από την οργάνωσή τους.

    Πότε:
    Κυριακή 15 Απριλίου 2018
    19.45

    Πού:
    Σπίτι της Μεσοποταμίας
    Πλάτωνος 13, Μοσχάτο

    Πληροφορίες

    Η είσοδος είναι πάντα δωρεάν αλλά αν θέλετε μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

    Flame και Citron

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρεις πρωτότυπες δραστηριότητες με ελεύθερη είσοδο στο ΚΠΙΣΝ αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Jazz με ελληνικές νότες από το Flying Jazz Quartet στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι 7 νέες ταινίες της βδομάδας – Στους κινηματογράφους από 12 Απριλίου (+trailers)



    ΣΧΟΛΙΑ