• City Stories

    2+1 ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση


    Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στην οδό Μασσαλίας 22 στο Κολωνάκι, πραγματοποιούνται πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ωραίες και σημαντικές θεματικές. Από ομιλίες και παρουσιάσεις μέχρι προβολές ταινιών και εκθέσεις, που έχουν πολλά να δώσουν στους επισκέπτες. Παρακάτω θα βρείτε τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο και τις οποίες θα σας προτείναμε να επισκεφθείτε. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ή στη σελίδα της στο facebook.

    1. Ποιητικές συναντήσεις: «Με τα λόγια (γίνεται)» – Η Φοίβη Γιαννίση και η Λένια Ζαφειροπούλου διαβάζουν ποίηση…

    Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις “Με τα λόγια (γίνεται)”, στην τέταρτη εκδήλωση του έβδομου κύκλου τους, παρουσιάζουν τις δύο σύγχρονες Ελληνίδες ποιήτριες Φοίβη Γιαννίση και Λένια Ζαφειροπούλου.

    Η Φοίβη Γιαννίση είναι performer ποιητικών έργων και αρχιτέκτονας που, επιπλέον, ασκεί την θεωρία και την έρευνα σε διάφορα πεδία, συμπεριλαμβανομένης της πολιτισμικής ανθρωπολογίας. Το πρώτο, αμιγώς ποιητικό, βιβλίο της Αχινοί εκδόθηκε το 1995∙ το έκτο, Ραψωδία, το 2016.

    Η Λένια Ζαφειροπούλου είναι λυρική τραγουδίστρια, ποιήτρια και μεταφράστρια. Η πρώτη ποιητική τηε συλλογή Paternoster Square κυκλοφόρησε το 2012 (Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα του Περιοδικού Anagnostis, Βραχεία λίστα Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας). Το 2016 εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο της, Σκληρό να σκοντάφτεις σε πέτρες.

    Οι δύο ποιήτριες θα διαβάσουν παλιά και νεότερα, δημοσιευμένα και αδημοσίευτα ποιήματά τους, καθώς και αγαπημένα τους ποιήματα άλλων δημιουργών. Θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ τους και με το κοινό.

    Πότε:
    Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 στις 19:30

    Χώρος διεξαγωγής:
    Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    ποιητική εκδήλωση

    2. Αγγελογραφίες – Έκθεση με τα πρωτότυπα των έργων της εικαστικής παρέμβασης του Κώστα Ηρακλή Γεωργίου στην πόλη της Καβάλας…

    Οι «ΑΓΓΕΛΟΓΡΑΦΙΕΣ» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν τα πρωτότυπα των έργων της εικαστικής παρέμβασης που έγινε από τον Κώστα Ηρακλή Γεωργίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…» σε δημόσιους χώρους της Καβάλας το Μάιο του 2017. Ο καλλιτέχνης δημιούργησε έργα που αναπαράχθηκαν σε μνημειακές διαστάσεις και τοποθετήθηκαν στοχευμένα σε επιλεγμένα κτίρια-μνημεία. Στόχος του καλλιτέχνη ήταν τα κτίρια «να αφηγηθούν» την ιστορία της πόλης της Καβάλας και οι Άγγελοι των «Αγγελογραφιών» να υπονομεύσουν ενεργά την πραγματικότητα που βιώνει η χώρα.

    Στην Αθήνα τα έργα ακολουθούν μια άλλη διαδρομή. Απομακρύνονται από τη δημόσια και μνημειακή τους λειτουργία και αποκτούν μια εσωτερική και δυνητικά προσωπική διάσταση. Διαχρονικά και πανανθρώπινα σύμβολα που έχουν απεκδυθεί τις στενά θρησκευτικές νοηματοδοτήσεις, οι Άγγελοι του Κώστα Ηρακλή Γεωργίου παραμένουν αναγνωρίσιμα Βυζαντινοί στην καταγωγή και μεταφυσικοί στην ουσία.

    Στον χώρο της έκθεσης ακούγεται μία πρωτότυπη ηχητική σύνθεση, Βυζαντινής αφετηρίας, του Χρυσοβαλάντη Ιωαννίδη. Ο σχολιασμός και η επιμέλεια των κειμένων της έκθεσης είναι της Καλλιρρόης Λινάρδου.

    Πότε:
    Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 στις 19:30

    (Έως 31/03/2018 – Ώρες λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή: 12:00-21:00, Σάββατο: 10:30-14:30, Κυριακή κλειστά)

    Χώρος διεξαγωγής:
    Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    Αγγελογραφίες

    3. Παράλληλη εκδήλωση “ΑΥΤΟ-ΑΜΥΝΕΣ”- H έκθεση πλαισιώνεται από ξενάγηση και performance…

    Εδώ και λίγες μέρες η έκθεση «ΑΥΤΟ-ΑΜΥΝΕΣ» είναι ανοιχτή προς το κοινό, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

    Στο πλαίσιο της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «ΑΥΤΟ-ΑΜΥΝΕΣ» πραγματοποιείται ξενάγηση από τις ιστορικούς τέχνης και επιμελήτριες της έκθεσης Λουΐζα Καραπιδάκη και Κλεοπάτρα Φατούρου καθώς και performance της Κλεώνης Μανουσάκη.

    Σύμφωνα με την Κλεώνη Μανουσάκη, «οι καθημερινές προκλήσεις μας καλούν να ξεπεράσουμε τις ταυτότητες που έχουμε δημιουργήσει, να αναλάβουμε διαφορετικούς ρόλους και ευθύνες. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να κοιτάξουμε πέρα από αυτό που γνωρίζουμε ως ανθρώπινο». Με την performance της, η καλλιτέχνις αναζητά νέους ρόλους και τρόπους προετοιμασίας, για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίζουμε.

    Πότε:
    Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 στις 19:30

    Χώρος διεξαγωγής:
    Γκαλερί Κέννεντυ Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    Αυτο-άμυνες

    ΑΥΤΟ-ΑΜΥΝΕΣ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια performance αφιερωμένη στον Καζαντζάκη, με ελεύθερη είσοδο στο Μουσείο Μπενάκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οι 6 νέες ταινίες της βδομάδας – Στους κινηματογράφους από 22 Φεβρουαρίου 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    4+1 ενδιαφέρουσες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο που ξεκινούν αυτή την Πέμπτη (22/2/2018)



    ΣΧΟΛΙΑ