• City Stories

    10+1 βιβλία για το New Year’s Resolution

    • Βίκυ Βενιού


    Θέλεις να μάθεις πώς κατάφερε ένα από τα κορυφαία στελέχη στον κόσμο να φτάσει τόσο ψηλά; Ή πώς οι πολυάσχολοι επιχειρηματίες καταφέρνουν να εξασφαλίζουν ελεύθερο χρόνο για να μπορούν να ασχολούνται με τα πράγματα που αγαπούν; Ή μήπως πώς να φτιάξεις στη σχέση σου με τα παιδιά σου, ώστε να επικοινωνείτε ακόμη καλύτερα;

    Όλα αυτά και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες ιστορίες κρύβονται στη μεγάλη γκάμα βιβλίων του Public, συνθέτοντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μενού από βιογραφίες, μυθιστορήματα, βιβλία ψυχολογίας και άλλα, που σε καλούν να τα ανακαλύψεις!

    Εμείς προτείνουμε τις παρακάτω επιλογές, για να ξεκινήσεις δυναμικά τη χρονιά σου, θέτοντας νέους στόχους και αλλάζοντας την καθημερινότητά σου προς το καλύτερο:

    Σύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα, 13,95 €

    Υπάρχει Θεός; Πώς ξεκίνησαν όλα; Μπορούµε να προβλέψουµε το µέλλον; Υπάρχει άλλη νοήµων ζωή στο σύµπαν; Τι υπάρχει µέσα σε µια µαύρη τρύπα; Πώς µπορούµε να διαµορφώσουµε το µέλλον; Θα µας ξεπεράσει η τεχνητή νοηµοσύνη; Έχει νόηµα να αποικίσουµε το Διάστηµα; Είναι δυνατά τα ταξίδια στον χρόνο; Θα επιβιώσουµε πάνω στη Γη;

    Στο βιβλίο αυτό, το τελευταίο του, ο µεγάλος αστροφυσικός και συγγραφέας του Χρονικού του Χρόνου µοιράζεται µαζί µας τις τελευταίες του σκέψεις πάνω στα µεγαλύτερα ερωτήµατα, µε τα οποία είναι αντιµέτωπη η ανθρωπότητα.

    Ο Στίβεν Χόκινγκ (1942-2018) αναγνωρίζεται ως ο διαπρεπέστερος επιστήµονας από την εποχή του Αϊνστάιν, γνωστός, τόσο για το ρηξικέλευθο έργο του στη φυσική και στην κοσµολογία, όσο και για την παιγνιώδη αίσθηση του χιούµορ του. Επιµόρφωσε εκατοµµύρια αναγνώστες για τις απαρχές του σύμπαντος και τη φύση των µαύρων τρυπών και ενέπνευσε εκατοµµύρια άλλους, αψηφώντας µια τροµακτική διάγνωση ALS, η οποία, αρχικά, του άφηνε περιθώριο ζωής µόλις 2 έτη. Αργότερα, θα αναγκαζόταν να επικοινωνεί χρησιµοποιώντας µόνο µερικούς µυς του προσώπου του, όµως συνέχισε να προωθεί την έρευνα στο πεδίο του και να αποτελεί µια αξιοσέβαστη φωνή επί κοινωνικών και ανθρωπιστικών ζητηµάτων.

    Ο Χόκινγκ δεν έλυσε απλώς µερικά από τα µεγαλύτερα µυστήρια της επιστήµης, αλλά πίστευε επίσης πως η επιστήµη παίζει ζωτικό ρόλο στην επίλυση των προβληµάτων µας εδώ στη Γη. Τώρα, καθώς αντιµετωπίζουµε τεράστιες προκλήσεις για τον πλανήτη µας –µεταξύ των οποίων την κλιµατική αλλαγή, την απειλή του πυρηνικού πολέµου και την ανάπτυξη της τεχνητής νοηµοσύνης–, στρέφει το βλέµµα του στα πιο κρίσιµα ερωτήµατα που τίθενται.

    Αυτές είναι µερικές µόνο από τις ερωτήσεις µε τις οποίες καταπιάνεται ο Χόκινγκ, σ’ αυτό το ευρύ, παθιασµένο τελευταίο έργο µιας από τις σπουδαιότερες διάνοιες στην Ιστορία. Με πρόλογο του ηθοποιού Έντι Ρέντµεϊν, που κέρδισε το Όσκαρ ενσαρκώνοντας τον Στίβεν Χόκινγκ, εισαγωγή του βραβευµένου µε Νόµπελ Κιπ Θορν και έναν επίλογο από την κόρη του Χόκινγκ, Λούσυ, οι «Σύντοµες απαντήσεις στα µεγάλα ερωτήµατα» είναι ένα υπέροχο αποχαιρετιστήριο µήνυµα προς όλους µας.

    Tim Cook : Η ιδιοφυΐα που ανέβασε την Apple στο επόμενο επίπεδο, 15,93 €

    Ο θάνατος του Στιβ Τζομπς το 2011 άφησε ένα τεράστιο κενό σε μια από τις πιο καινοτόμες εταιρείες όλων των εποχών.

    Ο Τζομπς δεν ήταν απλώς ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Apple. Ήταν η ζωντανή ενσάρκωση ενός παγκόσμιας εμβέλειας εταιρικού σήματος. Δύσκολα φανταζόταν κανείς ότι κάποιος θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει επάξια – ειδικά ο Τιμ Κουκ, το στέλεχος που πολλοί θεωρούσαν το «επιχειρησιακό drone» της Apple.

    Εφτά χρόνια αργότερα, όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Λίαντερ Κάχνι, τα πράγματα στην Apple δε θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Η μετοχή της έχει τριπλασιαστεί, κάνοντάς την την πρώτη εταιρεία αξίας ενός τρισεκατομμυρίου. Υπό την ηγεσία του Κουκ, η Apple έχει μπει δυνατά στον χώρο της ανανεώσιμης ενέργειας, των φιλικών στο περιβάλλον εφοδιαστικών αλυσίδων, της ιδιωτικότητας του χρήστη και των ανακυκλώσιμων προϊόντων. Από τη μαζική ανάπτυξη του iPhone μέχρι τις λιγότερο γνωστές νίκες, όπως το Apple Watch, ο Κουκ οδηγεί την Apple σε μια νέα εποχή επιτυχιών.

    Έχοντας πρόσβαση σε αρκετά στελέχη της Apple, ο Κάχνι αφηγείται την ιστορία ενός άντρα, που προσπάθησε να αντικαταστήσει κάποιον αναντικατάστατο και, με όπλα του μια δυνατή, ανθρώπινη ηγεσία, την κατανόηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και την αφοσίωση στις αξίες του, πέτυχε περισσότερο απ’ όσα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα μπορούσε.

    Το κλαμπ των 5 π.μ., 15,93 €

    Ο Robin Sharma, ειδικός σε θέματα κορυφαίας ηγεσίας και υψηλής απόδοσης, παρουσίασε την ιδέα του Κλαμπ των 5 π.μ. πριν από είκοσι χρόνια. Μέσα από μια μαγευτική –και συχνά διασκεδαστική– ιστορία για δύο αγνώστους που προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους και συναντούν έναν εκκεντρικό μεγιστάνα που γίνεται ο κρυφός μέντοράς τους, Το Κλαμπ των 5 π.μ. θα σας δείξει:

    Πώς ξεκινούν το πρωινό τους οι σπουδαίες μεγαλοφυΐες, οι τιτάνες των επιχειρήσεων και οι σοφότεροι άνθρωποι του κόσμου, για να παράγουν εκπληκτικά επιτεύγματα. Μια σχεδόν άγνωστη συνταγή που μπορείτε να ακολουθήσετε αμέσως για να ξυπνάτε νωρίς, νιώθοντας εμπνευσμένοι, εστιασμένοι και πλημμυρισμένοι με πυρετώδη ορμή, ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε μέρα. Μια μέθοδος βήμα βήμα, για να διασφαλίσετε τις πιο ήσυχες ώρες στο χάραμα και να έχετε χρόνο για εξάσκηση, για προσωπική ανανέωση και ανάπτυξη.

    Μια πρακτική βασισμένη στη νευροεπιστήμη, που αποδεδειγμένα θα σας βοηθήσει να ξυπνάτε πιο εύκολα, την ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται και θα σας δίνει πολύτιμο χρόνο για να σκέφτεστε, να εκφράζετε τη δημιουργικότητά σας και να αρχίζετε την ημέρα σας ήρεμα και χωρίς άγχος. «Μυστικές τακτικές» για να υπερασπίζεστε τα χαρίσματα, τα ταλέντα και τα όνειρά σας, ενάντια στους ψηφιακούς περισπασμούς και στις εκτροπές για ασήμαντα πράγματα, προκειμένου να έχετε καλή τύχη, επιρροή και μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο.

    Το Κλαμπ των 5 π.μ., ένα βιβλίο-μανιφέστο υπέρ της αριστείας, ένας μεγαλοφυής οδηγός παραγωγικότητας και παντοτινός σύντροφος, είναι ένα έργο που θα μεταμορφώσει τη ζωή σας. Για πάντα. To Κλαμπ των 5 π.μ. είναι η πρωτοποριακή-καταπληκτική ιστορία δύο απλών καθημερινών ανθρώπων που αναζητώντας ευημερία και γαλήνη σε μια εποχή ψηφιακών περισπασμών και υπέρμετρης πολυπλοκότητας συναντούν τον πιο περίεργο μα και υπέροχο μέντορα.

    Η αλγοριθμική τέχνη των αποφάσεων, 16,2 €

    Η ζωή όλων μας υπόκειται σε περιορισμούς χώρου και χρόνου, σε δεσμευτικά όρια, από τα οποία προκύπτει ένα ιδιαίτερο είδος προβλημάτων. Τι πρέπει να κάνουμε ή να αφήσουμε ανολοκλήρωτο σε μια μέρα ή σε ολόκληρη τη ζωή μας; Πόση ακαταστασία πρέπει να αποδεχτούμε; Ποια ισορροπία μεταξύ νέου και γνώριμου προσφέρει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση; Αν και τα διλήμματα αυτά φαίνονται αποκλειστικά ανθρώπινα, ωστόσο δεν είναι. Οι υπολογιστές, όπως κι εμείς, διαθέτουν περιορισμένο χώρο και χρόνο, κι έτσι οι επιστήμονες υπολογιστών έχουν παλέψει με τέτοια προβλήματα για πολλές δεκαετίες. Και οι λύσεις που έχουν βρει έχουν να μας διδάξουν πολλά.

    Σε ένα συναρπαστικά διεπιστημονικό έργο, οι Μπράιαν Κρίστιαν και Τομ Γκρίφφιθς δείχνουν πώς οι αλγόριθμοι που έχουν αναπτυχθεί για τους υπολογιστές μπορούν να ξεδιαλύνουν και κάποια χαρακτηριστικά ανθρώπινα ερωτήματα. Εξηγούν πώς να βελτιώσουμε τη διαίσθησή μας και πότε να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη, πώς να αντιμετωπίζουμε τις πολυάριθμες επιλογές που μας κατακλύζουν και πώς να συνδεόμαστε καλύτερα με τους άλλους. Από την εύρεση συντρόφου μέχρι την εύρεση μιας θέσης παρκαρίσματος, από την οργάνωση της αλληλογραφίας μας μέχρι τη διαχείριση του χρόνου μας, η αλγοριθμική τέχνη των αποφάσεων μεταμορφώνει τη σοφία της επιστήμης υπολογιστών σε στρατηγικές της καθημερινής ζωής.

    Πώς λειτουργεί η ψυχολογία, 19,8 €

    Είμαστε γνήσιοι ή συμμορφωνόμαστε όλοι με τους κανόνες; Τι μας κάνει να θυμόμαστε; Γιατί ξεχνάμε; Μετριέται η νοημοσύνη; Ερωτήματα σαν αυτά αποτελούν τη βάση του έργου των μεγαλύτερων παγκοσμίως στοχαστών και ερευνητών στον συναρπαστικό κλάδο της ψυχολογίας.

    Ένα βιβλίο που περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της ψυχολογίας – από τις θεωρίες ως τις θεραπείες, από τα προσωπικά ζητήματα ως τις πρακτικές εφαρμογές, με κατανοητή, εύχρηστη και λιτή παρουσίαση. Ένας καλαίσθητος σκληρόδετος, τόμος που μπορεί να προσφέρει επαρκή πληροφόρηση στον αναγνώστη, είτε πρόκειται για κάποιον που προσεγγίζει για πρώτη φορά το αντικείμενο της ψυχολογίας, είτε για σπουδαστή, είτε για έμπειρο μελετητή των ανθρωπιστικών επιστημών.

    21 μαθήματα για τον 21ο αιώνα, 20,99 €

    Πώς τα κομπιούτερ και τα ρομπότ αλλάζουν το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης; Πώς αντιμετωπίζεται η επιδημία των fake news; Έχουν ακόμη σημασία τα έθνη και οι θρησκείες; Τι θα ‘πρεπε να μαθαίνουμε στα παιδιά μας; Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται πιο γρήγορα από την αντίληψή μας γι’ αυτήν, το χάκιν γίνεται μια πολεμική τακτική και ο κόσμος φαίνεται πιο πολωμένος από ποτέ, καλούμαστε να πλοηγήσουμε τη ζωή μας στα αχαρτογράφητα νερά του μέλλοντος, εν μέσω συνεχών και αποπροσανατολιστικών αλλαγών.

    Ο Χαράρι ανταποκρίνεται στην πρόκληση. Στα είκοσι ένα εύληπτα κεφάλαια αυτού του βιβλίου προβάλλει τα κρίσιμα ερωτήματα που χρειάζεται να θέσουμε στον εαυτό μας προκειμένου να επιβιώσουμε σ’ έναν κόσμο πολύ διαφορετικό απ’ αυτόν που ζούμε τώρα. Αξιοποιώντας ιδέες που εισήγαγε στα προηγούμενα έργα του, ξεδιαλύνει τα πιο περίπλοκα πολιτικά, τεχνολογικά, κοινωνικά και υπαρξιακά ζητήματα: Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε κάποια ελευθερία επιλογής όταν μας παρακολουθούν τα Μεγάλα Δεδομένα; Τι μορφή θα έχει το αυριανό εργατικό δυναμικό; Πώς αντιμετωπίζεται η απειλή της τρομοκρατίας; Γιατί η φιλελεύθερη δημοκρατία βρίσκεται σε κρίση;

    Η μοναδική ικανότητα του Χαράρι να δείχνει από πού ερχόμαστε και πού πηγαίνουμε έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία εκατομμυρίων αναγνωστών. Εδώ μας προσκαλεί να επανεξετάσουμε τις αξίες που πιστεύουμε, το νόημα της ζωής και την προσωπική μας τοποθέτηση σ’ έναν κόσμο γεμάτο θόρυβο και αβεβαιότητα. Γιατί όταν κατακλύζεται κανείς από άσχετες πληροφορίες, η διαύγεια είναι δύναμη.

    ΔΙΑΨΕΥΣΗ το τέλος της ιστορίας αναβάλλεται

    ΕΡΓΑΣΙΑ όταν μεγαλώσεις, μπορεί και να μην έχεις δουλειά

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τα Μεγάλα Δεδομένα σε παρακολουθούν

    ΙΣΟΤΗΤΑ όποιος κατέχει τα δεδομένα κατέχει το μέλλον

    ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ οι άνθρωποι έχουν σώμα

    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ υπάρχει μόνο ένας στον κόσμο

    ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ τα παγκόσμια προβλήματα χρειάζονται παγκόσμιες λύσεις

    ΘΡΗΣΚΕΙΑ τώρα ο θεός υπηρετεί το έθνος

    ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ κάποιες κουλτούρες ίσως είναι καλύτερες από άλλες

    ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ μην πανικοβάλλεστε

    ΠΟΛΕΜΟΣ ποτέ μην υποτιμάτε την ανθρώπινη βλακεία

    ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ δεν είσαι το κέντρο του κόσμου

    ΘΕΟΣ ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω

    ΚΟΣΜΙΚΟΤΗΤΑ αναγνώρισε τη σκιά σου

    ΑΓΝΟΙΑ ξέρεις λιγότερα απ’ όσα νομίζεις

    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ το περί δικαίου αίσθημά μας μπορεί να είναι ξεπερασμένο

    ΜΕΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ κάποια fake news κρατάνε για πάντα

    ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ το μέλλον δεν φαίνεται στις ταινίες

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά

    ΝΟΗΜΑ η ζωή δεν είναι μια ιστορία

    ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ απλώς παρατήρησε

    Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας, 3,83 €

    Οι ηλίθιοι βρίσκονται ανάμεσά μας. Είναι παντού, προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις, και είναι πάντα έτοιμοι να προκαλέσουν ζημιά στους άλλους και φυσικά και στον ίδιο τους τον εαυτό. Οι ηλίθιοι συνιστούν την πιο επικίνδυνη ομάδα ανθρώπων.

    Ο ιστορικός Carlo M. Cipolla έγραψε αυτό το σύντομο, πνευματώδες δοκίμιο σε μια προσπάθεια να ανιχνεύσει, να κατανοήσει και να εξουδετερώσει μία από τις πιο ισχυρές δυνάμεις που εμποδίζουν την ανάπτυξη της ανθρώπινης ευμάρειας και ευτυχίας: την ανθρώπινη ηλιθιότητα. Και αν αποδειχθεί ότι είναι αδύνατον να σώσουμε τον εαυτό μας από την ηλιθιότητα που μας περιβάλλει, τουλάχιστον μπορούμε να πάρουμε την εκδίκησή μας περιγελώντας την.

    Η ζωή μας είναι στα χέρια σας, 7,2 €

    Πώς καταφέρνει ένα κορίτσι με σύνδρομο ‘Ασπεργκερ να προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης στα 16 της χρόνια; Για ποιον λόγο τη συμπεριέλαβε το περιοδικό Time στους 100 επιδραστικότερους διεθνώς ανθρώπους για το 2019;

    Το «φαινόμενο Γκρέτα» εμφανίστηκε στις 20 Αυγούστου 2018 έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο, όταν η μαθήτρια Γκρέτα Τούνμπεργκ αποφάσισε να μην ξεκινήσει το σχολείο μαζί με τους συμμαθητές της, αλλά αντ’ αυτού να πραγματοποιήσει διαμαρτυρία για την αδράνεια απέναντι στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Από τότε έγινε η φωνή εκατομμυρίων συνομηλίκων της –της γενιάς που έχει τα περισσότερα να χάσει από την κλιματική αλλαγή–, οι οποίοι και ζητούν από τις κυβερνήσεις να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για τη σωτηρία του πλανήτη τώρα, πριν να είναι πολύ αργά.

    Ταξιδεύοντας παντού, η Γκρέτα διαδίδει με κάθε τρόπο το μήνυμά της. Σε αυτό το βιβλίο βρίσκονται συγκεντρωμένες οι ομιλίες της, οι οποίες έχουν παρακινήσει, εμπνεύσει και συγκινήσει εκατομμύρια παιδιά, αλλά και μεγάλους σε όλο τον κόσμο.

    Μια συγκλονιστική κραυγή αφύπνισης προς όλους μας, που κάθε νέος άνθρωπος πρέπει να διαβάσει.

    Walden ή Η ζωή στο δάσος, 12,43 €

    Το 1845 ένας νεαρός απόφοιτος του Χάρβαρντ εγκαταλείπει την πόλη και αποφασίζει να ζήσει στις όχθες της λίμνης Ουόλντεν, κοντά στο Κόνκορντ της Μασαχουσέτης. Ο άντρας αυτός δεν ήταν άλλος από τον μετέπειτα σημαντικό Αμερικανό συγγραφέα και φιλόσοφο Χένρι Ντέιβιντ Θορώ, πρωτεργάτη για πολλούς των σύγχρονων οικολογικών κινημάτων. Χτίζει μόνος του μια μικρή καλύβα, φυτεύει ένα χωράφι με φασολιές, τρέφεται κατά κύριο λόγο με φρούτα και λαχανικά.

    Διαβάζει, γράφει, στοχάζεται, κρατάει ημερολόγιο, ανακαλύπτει τη δύναμη της επαφής με τη φύση. Για τα επόμενα δύο χρόνια προσπαθεί να συνδυάσει “την ευρωστία των αγρίων με την πνευματικότητα του πολιτισμένου ανθρώπου”, υιοθετώντας έναν τρόπο ζωής που έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα εκβιομηχάνισης της εποχής του.

    Στο «Walden ή Η ζωή στο δάσος», βιβλίο που κατέχει θέση παγκόσμιας διαθήκης του συγγραφέα, ο Θορώ περιγράφει το ριζοσπαστικό όσο και ουτοπικό του εγχείρημα της επιστροφής στη φύση με τρόπο καίριο και συγχρόνως αφοπλιστικό. Δεν είναι τυχαίο ότι, έπειτα από σχεδόν ενάμιση αιώνα, το έργο εξακολουθεί να συγκινεί και να διατηρεί έναν επίκαιρο προβληματισμό, αφού επισημαίνει, σχεδόν προφητικά, τις αρνητικές συνέπειες της απομάκρυνσης του ανθρώπου από το περιβάλλον.

    Κάπταιν, 12,59 €

    Μπαμπάς είναι αυτός που ξυπνάει στις τρεις το πρωί να σου φέρει νερό όταν διψάς.

    Μπαμπάς είναι αυτός που κάνει ατέλειωτες κωλοτούμπες σε σένα και τους κολλητούς σου.

    Μπαμπάς είναι αυτός που περιμένει τα νέα σου σαν τρελός, αλλά ποτέ δεν θα σ’ το πει.

    Μπαμπάς είναι αυτός που η μυρωδιά του είναι η πιο μαγική, αλλά κι η πιο διακριτική στον κόσμο ολόκληρο.

    Μπαμπάς είναι αυτός που κόβει τη βασιλόπιτα την πρώτη μέρα του χρόνου.

    Μπαμπάς είναι αυτός που κάνει τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα.

    Μπαμπάς είναι αυτός που όταν τον χάσεις, χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου.

    Διαβάζοντας τον ΚΑΠΤΑΙΝ θα νιώσεις ένα σεισμό μέσα σου. Ένα σεισμό, που ίσως σε κάνει να αναθεωρήσεις τη σχέση με τους δικούς σου γονείς, είτε ζουν είτε όχι. Σίγουρα, όμως, θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη σχέση με τον γονιό που έχεις μέσα σου.

    Βλέπεις, όταν έρθει η ώρα να την κάνεις, μόνο θύμησες, μυρωδιές κι αγκαλιές θα αφήσεις πίσω.

    Κι αγάπη. Μπόλικη αγάπη.

    Πώς να μιλάτε στα παιδιά σας ώστε να σας ακούν και πώς να τα ακούτε ώστε να σας μιλούν, 12,53 €

    Βάλτε τέλος στους καβγάδες με τα παιδιά σας!

    Το βιβλίο αυτό έχει βοηθήσει (κυριολεκτικά) εκατομμύρια γονείς να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί στην επικοινωνία με τα παιδιά τους και, μαζί, λιγότερο σκληροί με τον εαυτό τους.

    Η προσέγγιση των βραβευμένων συγγραφέων Αντέλ Φέιμπερ και Ιλέιν Μάζλις βασίζεται από τη μια στον ρεαλισμό και από την άλλη στον αμοιβαίο σεβασμό, εξασφαλίζοντας μια ποιοτικότερη και λιγότερο αγχωτική επικοινωνία μεταξύ γονιού και παιδιού.

    Οι μέθοδοι επικοινωνίας επεξηγούνται μέσα από διαλόγους που απεικονίζονται με κόμικς.

    Έτσι ο αναγνώστης διδάσκεται νέες επικοινωνιακές δεξιότητες και παράλληλα τις βλέπει να εφαρμόζονται στην πράξη. Μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου μπορείτε κι εσείς να ανακαλύψετε νέους αποτελεσματικούς τρόπους για την επίλυση συνηθισμένων προβλημάτων, όπως:

    – Να αντιμετωπίζετε με επιτυχία τα αρνητικά συναισθήματα του παιδιού σας αναστάτωση, απογοήτευση, θυμό κτλ.

    – Να εκφράζετε τον θυμό σας χωρίς να στενοχωρείτε κανέναν

    – Να κερδίζετε τη συνεργασία του παιδιού σας

    – Να θέτετε σαφή όρια χωρίς να χάνετε την καλή σας διάθεση

    – Να χρησιμοποιείτε εναλλακτικές λύσεις αντί για την τιμωρία

    – Να επιλύετε με ειρηνικό τρόπο τυχόν περιστατικά οικογενειακών συγκρούσεων



    ΣΧΟΛΙΑ