• Business

    Yelena Baturina, Tatyana Bakalchuk: Τα μυστικά των 2 πλουσιότερων γυναικών στη Ρωσία

    • NewsRoom


    Δύο γυναίκες περιλαμβάνει η λίστα του Forbes με τους 100 πλουσιότερους Ρώσους για το 2019 τη  Yelena Baturina και την Tatyana Bakalchuk.

    Με περιουσία 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Yelena Baturina είναι η πλουσιότερη γυναίκα στη Ρωσία το 2019 και βρίσκεται στην 81η θέση στην κατάταξη της λίστας του Forbes  με τους 100 πλουσιότερους Ρώσους. Σύμφωνα με το Forbes, η κα Baturina   με περιουσία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων παραμένει για 12η συνεχή χρονιά η πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας και η μοναδική Ρωσίδα δισεκατομμυριούχος στον κόσμο.

    Η Yelena Baturina θεωρείται η πλουσιότερη Ρωσίδα σήμερα και δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων  μέσω της Inteco Beteiligungs, την οποία και ίδρυσε, στην κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων και στον ευρύτερο κατασκευαστικό τομέα.

    Στα περιουσιακά της στοιχεία περιλαμβάνεται μια αλυσίδα ξενοδοχείων (Ιρλανδία, Αυστρία, Τσεχία και Ρωσία), μια επιχείρηση κατασκευής μεμβρανών (Γερμανία), ένα έργο ανανεώσιμης ενέργειας (Ελλάδα και Ιταλία), αναπτυξιακά έργα (Ηνωμένες Πολιτείες και Κύπρος) και επενδύσεις σε ένα αριθμό αμοιβαίων κεφαλαίων ακινήτων, που επικεντρώνονται στην οικιστική και εμπορική κατασκευή και ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Ο σύζυγός της, Γιούρι Λουζκώφ, ήταν δήμαρχος της Μόσχας από το 1992 ως το 2010. Στη συνέχεια, το ζεύγος μετακόμισε στο Λονδίνο, μετά από κατηγορίες για διαφθορά που αντιμετώπισε ο Λουζκώφ.

    Είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο και  ίδρυσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα   OPEN.   Η προσωπική της περιουσία εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 4 δις. δολάρια.

     

    Tatyana Bakalchuk: Από την αγγλική φιλολογία στο ακριβό Wildberries

    Στην 100η θέση βρίσκεται η  Tatyana Bakalchuk, ιδιοκτήτρια και γενική διευθύντρια του καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου Wildberries,  έγινε η δεύτερη γυναίκα δισεκατομμυριούχος της Ρωσίας, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

    Το διαδικτυακό της κατάστημα, το 2019 βρέθηκε στην τέταρτη θέση του καταλόγου των πιο ακριβών εταιρειών του ρωσικού διαδικτύου.

    Η αξία της Wildberries φθάνει στο 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία της ίδιας της Tatyana Bakalchuk, υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
    Η Tatyana Bakalchuk γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1975 και σπούδασε αγγλική φιλολογία. Το ηλεκτρονικό κατάστημα Wildberries πουλάει, εκτός από ρούχα, διάφορα είδη μέσω της ηλεκτρονικής του ιστοσελίδας, μεταξύ των οποίων παιγνίδια, είδη ηλεκτρονικής, βιβλία. Καθημερινά την ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού καταστήματος λιανικής Wildberries επισκέπτονται περίπου 2 εκ. επισκέπτες.

    Το 2004 ίδρυσε τη δική της επιχείρηση μαζί με τον σύζυγό της. Αρχικά ασχολήθηκαν με τις πωλήσεις γυναικείων ρούχων στους γερμανικούς καταλόγους Otto και Quelle.
    Το 2006 συνεργάτες της εταιρείας της έγιναν μερικές ευρωπαϊκές εταιρείες στον χώρο των ενδυμάτων.

    Η Τατιάνα Tatyana Bakalchuk διοργάνωνε όλες τις επιδείξεις των ρούχων που πωλούσε μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος μόνη της, χρησιμοποιώντας επαγγελματίες μοντέλα. Βασική στρατηγική του καταστήματος Wildberries ήταν η δωρεάν δοκιμή των ρούχων καθώς και η οργάνωση σημείων με δοκιμαστήρια για τους πελάτες.



    ΣΧΟΛΙΑ