• Business

    Wirecard: Σανίδα σωτηρίας από την Deutsche Bank για να αποφύγει την πτώχευση

    Markus Braun, τέως CEO της Wirecard


    Με τη μορφή χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης

    Το ενδεχόμενο να προσφέρει χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης στον γερμανικό fintech γίγαντα Wirecard, ο οποίος έχει υποβάλει αίτηση πτώχευσης, δήλωσε ότι εξετάζει η Deutsche Bank.

    Όπως μεταδίδουν οι New York Times, δύο εβδομάδες μετά τη θεαματική κατάρρευση της Wirecard, η Deutsche Bank δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο να προσφέρει χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης, για να διατηρήσει τη λειτουργία της εταιρείας, ακόμη και αν ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της είναι ελεύθερος με εγγύηση και ο βοηθός του κρύβεται από τις Αρχές.

    «Είμαστε, κατ’ αρχάς, έτοιμοι να παράσχουμε αυτήν την υποστήριξη», δήλωσε ο Sebastian Krämer-Bach, εκπρόσωπος της Deutsche Bank, «εάν κριθεί απαραίτητη μια τέτοια βοήθεια».

    Η γερμανική τράπεζα είπε ότι η προσφορά συζητείται με την αρμόδια χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας και τον διαχειριστή, που χειρίζεται επί του παρόντος τις υποθέσεις της Wirecard. Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

    Η δήλωση είναι ίσως οι πρώτες καλές ειδήσεις για την Wirecard, αφότου η εταιρεία, που ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι της γερμανικής τεχνολογικής σκηνής στις υπηρεσίες ψηφιακών πληρωμών σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεκίνησε διαδικασία χρεοκοπίας πριν από δύο εβδομάδες, καθώς ο ελεγκτής της δεν μπόρεσε να βρει 1,9 δισ. ευρώ (2,1 δισ. δολάρια) στα βιβλία της εταιρείας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Wirecard έχει 5.700 εργαζομένους.



    ΣΧΟΛΙΑ