• Business

    Wirecard: Προκαταρκτική έρευνα για το λογιστικό σκάνδαλο ζητούν οι Βρυξέλλες

    Markus Braun, τέως CEO της Wirecard


    Η Κομισιόν ζητά η προκαταρκτική έρευνα να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ζήτησαν οι Βρυξέλλες από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές, σε ό,τι αφορά στις ενέργειες του γερμανικού χρηματοπιστωτικού ρυθμιστικού φορέα στην υπόθεση της εταιρίας πληρωμών Wirecard, σύμφωνα με επιστολή, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Σε αυτή την επιστολή, που εστάλη χθες βράδυ στον Στίβεν Μέιγιουρ, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (European Securities and Markets Authority-ESMA), η Κομισιόν ζήτησε αυτή η «προκαταρκτική ανάλυση» να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 15 Ιουλίου.

    Η γερμανική εταιρία των 6.000 εργαζομένων, για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι «φούσκωσε» τους λογαριασμούς της με εικονικά κεφάλαια στις Φιλιππίνες, κατέρρευσε χθες, οφείλοντας στους πιστωτές της σχεδόν 4 εκατ. δολάρια.

    Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Financial Times που δημοσιεύεται σήμερα, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι αυτή η έρευνα αναμένεται να καθορίσει «εάν υπάρχουν εποπτικές αποτυχίες και, εάν όντως υπάρχουν», να δοθεί η δυνατότητα να «καθοριστεί η πιθανή πορεία δράσης».

    «Θέλουμε να αποσαφηνίσουμε τι πήγε λάθος», συμπλήρωσε ο ίδιος.



    ΣΧΟΛΙΑ