• Business

    Web banking αλά Hollywood! H HSBC παρουσιάζει την ταυτοποίηση πελατών μέσω selfie!

    • NewsRoom


    Η HSBC, ακολουθώντας το πρότυπο της δημοφιλέστερης διαδικτυακής πλατφόρμας ενοικίασης κατοικιών Airbnb, δίνει πλέον τη δυνατότητα σε όσους πελάτες ανοίγουν νέο λογαριασμό να πραγματοποιούν την ταυτοποίησή τους, απλώς με τη λήψη μίας  selfie!

    Στην HSBC, η είσοδος στον τραπεζικό σας λογαριασμό με την καθιερωμένη εισαγωγή του προσωπικού σας κωδικού ή την πιο πρόσφατη βιομετρική μέθοδο αναγνώρισης του δακτυλικού αποτυπώματος, αποτελεί πλέον παρελθόν. Σε ανακοίνωση που στάλθηκε στο Business Insider, η τράπεζα ανακοίνωσε πως οι πελάτες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή mobile banking, θα έχουν πλέον την επιλογή να ενεργοποιήσουν το σύστημα του ελέγχου ασφαλείας κατά το άνοιγμα του λογαριασμού τους, τραβώντας απλώς μία φωτογραφία προσώπου από το κινητό τους.

    HSBC bank branch in midtown Manhattan in New York City
    Αναφέρεται συγκεκριμένα, πως η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα “εξορθολογίσει τη διαδικασία της δημιουργίας νέου λογαριασμού”, αφού η selfie που θα τραβάει ο χρήστης θα αξιολογείται με βάση ένα αρχείο ηλεκτρονικής ταυτότητας που ο ίδιος θα έχει προηγουμένως ανεβάσει και καταχωρήσει στο σύστημα, όπως πχ. ένα αντίγραφο του διαβατηρίου. Αυτή είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία που ακολουθείται για την ταυτοποίηση ενός λογαριασμού και στην Airbnb.

    Μέσα στα τελευταία χρόνια , οι τράπεζες κάνουν προσπάθειες προκειμένου να εντάξουν βιομετρικές μεθόδους στο πλαίσιο της διαδικασίας ασφαλείας, με στόχο να διατηρήσουν τους λογαριασμούς των χρηστών ασφαλέστερους, σε περίπτωση απόπειρας υποκλοπής στοιχείων ή ηλεκτρονικής απάτης.

    facial-recognition-markers-640x353

    Την προηγούμενη εβδομάδα, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) ανέφερε στην ανάλυσή του σχετικά με το “Μέλλον των Οικονομικών Υποδομών”, πως η βιομετρική τεχνολογία αποτελεί το κλειδί για τη διαμόρφωση των οικονομικών υπηρεσιών μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

    Στη συνάντηση του WEF που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 στην Ελβετία, ένας από τους πιο διακεκριμένους ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας, δήλωσε στο Business Insider πως η καλύτερη πιθανή εξέλιξη είναι η σταδιακή αντικατάσταση της κλασικής χρήσης κωδικών με βιομετρικές μεθόδους, όπως την αναγνώριση της φωνής και του δακτυλικού αποτυπώματος του εκάστοτε χρήστη.

    Ο Malcolm Marshal, επικεφαλής για πρακτικές ασφαλείας στον παγκόσμιο κυβερνοχώρο, αναφέρει πως “ήρθε η ώρα να βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε να ξεφορτωθούμε τους κωδικούς. Δεν είναι βιώσιμοι και δεδομένων των ωρών που περνάμε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο καθημερινά, χρειάζεται να βρούμε άλλους τρόπους για να προστατέψουμε την ταυτότητά μας. Στην τελική, σκεφτείτε πόσους κωδικούς χρησιμοποιεί ο καθένας από εμάς και πόσο δύσκολο είναι να τους θυμηθείς, ακόμη κι αν ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν έχω μπει σε διαδικασία επαναφοράς των κωδικών μου επειδή συνεχώς τους ξεχνάω!”

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/10-pragmata-pou-prepi-na-gnorizete-tora-pou-echoun-anixi-evropaikes-agores/71903



    ΣΧΟΛΙΑ