ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε μαζικές απολύσεις προχωρά η Washington Post, η οποία όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία σήμερα Τρίτη, πρόκειται να αποδεσμεύσει το 4% του εργατικού δυναμικού της.
Η παγκόσμιας εμβέλειας εφημερίδα έχει υποστεί σημαντικές οικονομικές απώλειες και έχει δει κορυφαία δημοσιογραφικά ταλέντα να αποχωρούν, τη στιγμή που η αποξένωση του προσωπικού με τον ιδιοκτήτη Τζεφ Μπέζος και τον εκδότη Γούιλ Λιούις γίνεται όλο και μεγαλύτερη.
Οι απολύσεις θα επηρεάσουν λιγότερα από 100 άτομα σε όλο το επιχειρηματικό τμήμα της εφημερίδας, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων πωλήσεων και μάρκετινγκ, καθώς και των μονάδων πληροφορικής, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν οι New York Times και επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Post.
Οι περικοπές δεν θα επηρεάσουν την αίθουσα σύνταξης, η οποία μείωσε το προσωπικό της πριν από δύο χρόνια, όταν η εταιρεία κατάργησε 240 θέσεις εργασίας.
«Η Washington Post συνεχίζει τον μετασχηματισμό της για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του κλάδου, να οικοδομήσει ένα πιο βιώσιμο μέλλον και να προσεγγίσει το κοινό εκεί που βρίσκεται», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εφημερίδας. «Οι αλλαγές σε όλες τις επιχειρηματικές μας λειτουργίες υπηρετούν τον ευρύτερο στόχο μας να τοποθετήσουμε την Post με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο δρόμο για το μέλλον».
Πέρυσι, ο Λιούις ανακοίνωσε στους υπαλλήλους ότι η εφημερίδα έχασε 77 εκατομμύρια δολάρια το 2023 και ότι η ψηφιακή συνδρομητική της βάση μειώθηκε σημαντικά από το 2020 και μετά.
Από το 2021, η Washington Post σημείωσε πτώση 14% στα ψηφιακά έσοδα και 12% στα συνολικά έσοδα, σύμφωνα με το Poynter.
Το 2020, η εφημερίδα διέθετε 3 εκατομμύρια ψηφιακούς συνδρομητές. Αλλά μέχρι το 2023, ο αριθμός αυτός συρρικνώθηκε στα 2,5 εκατομμύρια.
Παράλληλα, ο ιστότοπος της εφημερίδας κατέγραψε 101 εκατομμύρια μοναδικούς μηνιαίους επισκέπτες το 2020, αριθμός που μειώθηκε στα 50 εκατομμύρια το 2023.
Διαβάστε επίσης
Πορτογαλία: Η Novo Banco απολύει τον Chief Risk Officer της για «ύποπτες συναλλαγές»
Αυστρία: Ο ηγέτης του FPÖ θα καλέσει τους συντηρητικούς σε διεξαγωγή συνομιλιών για συνασπισμό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η επίσημη θέση του υπουργείου Ναυτιλίας για το περιστατικό στη Χίο με τους 15 νεκρούς
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για Alpha Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μotor Oil, Πλαστικά Θράκης
- UBS: Κέρδη πάνω από τις εκτιμήσεις και επαναγορά μετοχών ύψους $3 δισ.
- Πώς μια ολλανδική εταιρεία αλλάζει το παιχνίδι του scouting
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.