• Business

    Warren Buffett: Η μεγάλη έκπληξη – Πού επενδύει τώρα, ο σοφός της Ομάχα

    • NewsRoom
    Warren Buffett: Η μεγάλη έκπληξη - Που επενδύει τώρα, ο σοφός της Ομάχα

    Ο Warren Buffett


    Ο Warren Buffett επενδύει στην αγορά πετρελαίου.

    Η Berkshire Hathaway έλαβε την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας των ΗΠΑ προκειμένου να αγοράσει έως και το 50% της Occidental Petroleum, δίνοντας στην εταιρεία του Warren Buffett την επιλογή να αυξήσει σημαντικά το μερίδιό της σε έναν από τους πιο γνωστούς παραγωγούς της αμερικανικής βιομηχανίας πετρελαίου.

    Η Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας ανακοίνωσε ότι η πρόταση της Berkshire να αυξήσει το μερίδιό της στην εταιρεία πετρελαίου 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που κατατέθηκε τον περασμένο μήνα, είναι «συνεπής με το δημόσιο συμφέρον».

    Η Berkshire είχε ζητήσει το πράσινο φως «για την απόκτηση έως και 50%» της Occidental, σύμφωνα με τους Financial Times.

    Η ρυθμιστική αρχή στάθμισε την εφαρμογή λόγω των πιθανών επιπτώσεών της στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας της Μεσοδυτικής Αμερικής.

    Οι μετοχές της Occidental εκτινάχθηκαν 9,9% στα 71,29 δολάρια μετά την ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής. 

    Η υποστήριξη του Buffett ήταν καθοριστική για την εξαγορά της Anadarko Petroleum από την Occidental με 55 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019. 

    Η διευθύνουσα σύμβουλος της Occidental, Vicki Hollub πήγε η ίδια στα κεντρικά γραφεία της Berkshire στην Ομάχα της Νεμπράσκα, για να εξασφαλίσει ένα πακέτο χρηματοδότησης 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να κλείσει τη συμφωνία.



    ΣΧΟΛΙΑ