• Business

    Warner Bros Discovery: Μικρότερα του αναμενόμενου τα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο

    • NewsRoom
    David Zaslav, CEO Warner Bros Discovery

    David Zaslav, CEO Warner Bros Discovery


    Χειρότερα των προσδοκιών της Wall Street ήταν τα κέρδη του τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης η  Warner Bros Discovery, καθώς το σκληρό διαφημιστικό περιβάλλον και το κόστος της αναδιάρθρωσης μετά τη διαδικασία συγχώνευσης επηρέασαν τα αποτελέσματα.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος David Zaslav ανακοίνωσε επίσης ότι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης  των υπηρεσιών HBO Max και Discover+ της εταιρείας θα κυκλοφορήσει την άνοιξη, νωρίτερα από ότι αναμενόταν.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 9,82 δισ. δολάρια, έναντι εκτίμησης για 10,36 δισ. δολάρια από τους αναλυτές. Παράλληλα ανακοίνωσε ζημιές 95 σεντς ανά μετοχή, επικαλούμενη μακροοικονομικές αντιξοότητες, ιδιαίτερα στον τομέα της διαφήμισης.

    Η Warner Bros. Discovery είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης των WarnerMedia, AT&T και της Discovery, η οποία ολοκληρώθηκε στις αρχές του έτους. Από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η εταιρεία βρίσκεται εν μέσω σημαντικών μέτρων μείωσης του κόστους , όπως η απόλυση προσωπικού και η απόσυρση περιεχομένου από την υπηρεσία ροής HBO Max. «Ενώ έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και απομένουν ακόμη κάποιες δύσκολες αποφάσεις, έχουμε απόλυτη πεποίθηση για την ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας», δήλωσε ο Zaslav στην ανακοίνωση της εταιρείας.

    Η αναδιάρθρωση αναμένεται να ολοκληρωθεί ουσιαστικά μέχρι το τέλος του 2024 και θα επιφέρει περίπου 3,2 έως 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικές δαπάνες αναδιάρθρωσης προ φόρων.

    Η εταιρεία είπε ότι πρόσθεσε 2,8 εκατομμύρια πελάτες ροής απευθείας στους καταναλωτές το τρίτο τρίμηνο, ανεβάζοντας το σύνολο των συνδρομητών της σε 94,9 εκατομμύρια παγκοσμίως.



    ΣΧΟΛΙΑ