• Business

    Βουτιά στο κενό για τον DOW JONES


    Βουτιά καταγράφουν οι αμερικανικοί δείκτες μετά τα χθεσινά κέρδη εξαιτίας των νέων ανησυχιών για την κινεζική οικονομία αλλά και της αναπάντεχης μείωσης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Aυστραλίας. Ειδικότερα, ο Dow Jones σημειώνει τριψήφια υποχώρηση χάνοντας 175 μονάδες ή 1% και διαμορφώνεται στις 17.717 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1% στις 2.061 μονάδες και o Nasdaq σημειώνει πτώση 1,15% στις 4.767 μονάδες.

    Στο μέτωπο της οικονομίας, επιβράδυνση σημείωσε η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας και σηματοδοτεί τον 14ο συνεχόμενο μήνα που ο δείκτης διαμορφώνεται σε υφεσιακή τροχιά. Συγκεκριμένα, ο ΡΜΙ μεταποιητικής δραστηριότητας της Κίνας, διαμορφώθηκε στις 49,4 μονάδες τον Απρίλιο από τις 49,7 μονάδες τον Μάρτιο, ανακοίνωσαν οι Caixin Media και η markit. Ο επίσημος μεταποιητικός ΡΜΙ διαμορφώθηκε στις 50,1 μονάδες τον Απρίλιο σε σχέση με τις 50,2 μονάδες τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας.

    Νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας μείωσε τα επιτόκια για πρώτη φορά στο έτος, καθώς επιδιώκει να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό που διαμορφώνεται σε ιστορικό χαμηλό και ένα ισχυρό τοπικό νόμισμα, μια απόφαση που ευθυγραμμίζει την τράπεζα με τις κινήσεις χαλάρωσης των ομολόγων της παγκοσμίως. Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας μείωσε το επιτόκιο κατά ένα τέταρτο της μονάδας, στο νέο χαμηλό των 1,75%.

    Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο κινείται πτωτικά κατά 1,5% στα 44,1 δολ./βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,3% στο 1.298 δολ./ ουγιά

    Διαβάστε ακόμα: 

    http://www.mononews.gr/giati-i-ependites-poulane-metoches-san-treli/42268

     

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/iparchi-sovaros-logos-pou-to-amerikaniko-dolario-archizi-ke-katastrefete/42226



    ΣΧΟΛΙΑ