ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen υπερασπίστηκε σήμερα την απόφαση της εταιρείας να αναβάλλει την κατασκευή ενός καινούριου εργοστασίου της στην Τουρκία, λόγω των τουρκικών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία.
Ο κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε στις 15 Οκτωβρίου ότι «παρακολουθεί» τις εξελίξεις, μετά την επίθεση των τουρκικών δυνάμεων σε μια περιοχή της Συρίας που ελέγχεται από Κούρδους μαχητές.
«Όσο σκοτώνονται άνθρωποι, δεν θα θέσουμε τον θεμέλιο λίθο κοντά σε ένα πεδίο μάχης», ανέφερε ο Χέρμπερτ Ντις σε ανάρτησή του στο LinkedIn. Παραδέχτηκε πάντως ότι το εργοστάσιο αυτό θα ήταν προς το «οικονομικό συμφέρον» της VW και ότι η τελική απόφαση «παραμένει ανοιχτή».
Την περασμένη εβδομάδα ο Ντις είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι η ανέγερση ενός εργοστασίου υπό αυτές τις τεταμένες συνθήκες θα ήταν μια «εντελώς ανεύθυνη» εξέλιξη. Πρόσθεσε όμως ότι θα ληφθεί απόφαση για το θέμα το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους ή τις αρχές του επόμενου.
Το εργοστάσιο στην Τουρκία συνιστά μια επένδυση ύψους 1,2-1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα απασχολούσε περίπου 4.000 ανθρώπους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- TSMC: Ξεκίνησε η ενημέρωση πελατών για αυξήσεις τιμών έως 10% το 2027
- Έξυπνες κάμερες: Σε πλήρη λειτουργία εντός 10 ημερών οι 388 νέες κάμερες στην Αττική – Στο 99% η κτηματογράφηση της χώρας
- Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα διευρύνει τις συνεργασίες και κάνει συνεχώς ακόμα πιο ενεργή την παρουσία της στον κόσμο
- Καραβίας (Eurobank): «Επιστρέφουμε στα δημόσια πανεπιστήμια ένα μέρος από όσα μας πρόσφεραν»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.