• Business

    Vodafone: Η τεχνολογία στην υπηρεσία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους

    • NewsRoom

    Τεχνολογία… Εργαλεία και δυνατότητες, αντικείμενα και ευκαιρίες. Κάθε μέρα αναδύονται νέες τεχνολογικές δυνατότητες, που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο· που επικοινωνούμε και αλληλεπιδρούμε με τους συνανθρώπους και το περιβάλλον μας· που ζούμε, εργαζόμαστε και εξελισσόμαστε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

    Και αυτά εξελίσσονται σε τέτοιο βαθμό που όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας Βιομηχανικής Επανάστασης – της τέταρτης κατά σειρά στην ιστορία της ανθρωπότητας. Βαδίζουμε στην αρχή μιας νέας εποχής που αυξάνει και επεκτείνει τον αντίκτυπο της ψηφιοποίησης με τρόπους πρωτόγνωρους, ανοίγοντας νέους δρόμους για την εξέλιξη του ίδιου του ατόμου, αλλά και της κοινωνίας.

    Ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ανθρώπινη εξέλιξη. Φυσικός, ψηφιακός και βιολογικός κόσμος δεν συνυπάρχουν απλά, αλλά αλληλεπιδρούν με τρόπο πρωτόγνωρο, δημιουργώντας τεράστιες ευκαιρίες αλλά και ενέχοντας πιθανούς κινδύνους. Η ταχύτητα, το εύρος και το βάθος της επανάστασης αυτής είναι μάλιστα τόσο μεγάλα που είναι πλέον κάτι παραπάνω από απαραίτητο να αναθεωρήσουμε τον τρόπο με τον οποίο αναπτυσσόμαστε, δημιουργούμε αξία και λειτουργούμε.

    Οι ευκαιρίες, τεράστιες. Οι δυνατότητες, απεριόριστες. Η πραγματική ευκαιρία, όμως, είναι να δούμε πέρα από την τεχνολογία και να δώσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους τη δυνατότητα να αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή τους σε όλα τα επίπεδα. Να βάλουμε τα θεμέλια και να αρχίσουμε να χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον, για όλους.

    Αυτός είναι και ο στόχος του ομίλου Vodafone. Καθώς η ανθρωπότητα εισέρχεται στην Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση και ετοιμάζεται να αξιοποιήσει εκθετικές τεχνολογίες σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας, όραμα του ομίλου Vodafone είναι να μπορέσει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του ανθρώπου τώρα, αλλά και μελλοντικά. Γιατί η χρήση της τεχνολογίας προϋποθέτει στόχο και όραμα, αλλά και κυρίως ευθύνη.

    Εκεί λοιπόν που παρουσιάζονται προκλήσεις, στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι να καταφέρουμε να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας. Βλέποντας, για παράδειγμα, την αυτοματοποίηση, όχι ως περιορισμό, αλλά ως ευκαιρία ανάδειξης της ανθρώπινης δημιουργικότητας. Ως δυνατότητα που απαλλάσσει τον άνθρωπο από τις καθημερινές, τυπικές υποχρεώσεις για να μπορεί να επικεντρώνεται περισσότερο και πολύ πιο δημιουργικά σε σκοπούς που εξυπηρετούν την εξέλιξη.

    Την ίδια ώρα, αξιοποιώντας στο έπακρο τις νέες δυνατότητες που διανοίγονται από τις ψηφιακές τεχνολογίες και τα δίκτυα του αύριο, έχουμε την ευκαιρία να εργαστούμε στην κατεύθυνση ενός καλύτερου και πιο δίκαιου μέλλοντος, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στον νέο ψηφιακό κόσμο για όλους.

    Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας

     

    Ο όμιλος Vodafone βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της νέας αυτής πραγματικότητας. Πρόσφατα, στο SingularityU Summit Greece, η Vodafone παρουσίασε τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις, αλλά και τις αλλαγές που προκαλούνται στην καθημερινότητά μας από την ένταξη σε αυτήν νέων καινοτόμων τεχνολογιών. Με αυτόν τον τρόπο ο όμιλος συμβάλλει ενεργά στον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να γνωρίσουν τις δυνατότητες χρήσης της τεχνολογίας για έναν ανώτερο σκοπό, πέραν της κερδοφορίας, αλλά και να λειτουργήσει ως καταλύτης αλλαγής. Επιπλέον, επενδύοντας στη νέα γενιά -μια γενιά απόλυτα εξοικειωμένη με τις σύγχρονες τεχνολογίες και με τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής σε κάθε νέα αλλαγή-  η Vodafone  δίνει, μέσω του προγράμματος εκπαίδευσης Generation Next, τη δυνατότητα στους νέους να μάθουν, να εξερευνήσουν, να πειραματιστούν και να συνεργαστούν, διευρύνοντας τους ορίζοντες των παιδιών.

    Υποστηρίζοντας έναν σύγχρονο τρόπο διδασκαλίας και μάθησης, που ενθαρρύνει τον πειραματικό σχεδιασμό και την καινοτομία, το Ίδρυμα Vodafone βοηθά την επόμενη γενιά να αποκτήσει εκείνες τις δεξιότητες και τα ερεθίσματα που θα συμβάλλουν σε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά και τη χώρα. Πιστεύοντας ακράδαντα πως η επένδυση στους νέους είναι επένδυση στο αύριο.

    Γι’ αυτό και έχει δεσμευθεί, έως το 2025, να συνδέσει 10 εκατ. νέους με ψηφιακές δεξιότητες και ευκαιρίες απασχόλησης, σε όλες τις αγορές του Ομίλου. Δέσμευση που πηγάζει από την πεποίθηση ότι οι ευκαιρίες που φέρνει το ψηφιακό μέλλον ανήκουν σε όλους και κυρίως στη νέα γενιά.

    Παράλληλα, η Vodafone πιστεύει ότι η εμπορική-επιχειρηματική και η τεχνολογική ανάπτυξη μπορούν όχι απλώς να συνυπάρξουν, αλλά και να συνεργαστούν υπό το πρίσμα της δημιουργίας ενός κόσμου καλύτερου, δικαιότερου και πιο λειτουργικού για όλους. Για τον λόγο αυτό, επιθυμία του ομίλου είναι να συνδέσει ανθρώπους και επιχειρήσεις με τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα μειωμένο κόστος για το φυσικό περιβάλλον και τον πλανήτη.

    Ο όμιλος θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ψηφιακού κόσμου που θα επιταχύνει την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να βελτιώσει τη ζωή ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων. Και μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα στο 50% έως το 2025.