ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θετικούς και προς τη σωστή κατεύθυνση για την ανάπτυξη της Ελλάδας, χαρακτηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας τους βασικούς άξονες της έκθεσης Πισσαρίδη και την εξειδίκευση τους , όπως παρουσιάστηκαν χθες στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Β.Ε.Α. Παύλος Ραβάνης «Μέρος των στόχων και προτάσεων της μελέτης, αποτελούν πάγιες εκφρασμένες θέσεις του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας και των επιχειρηματιών – Μελών του, οι οποίες πρόσφατα γνωστοποιήθηκαν στην Κυβέρνηση και με ικανοποίηση βλέπουμε σήμερα, ότι αρκετές από αυτές, έχουν αξιοποιηθεί από την επιτροπή Πισσαρίδη».
Προτάσεις όπως: η μείωση του κόστους παραγωγής στην μεταποίηση, η εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η μείωση του βάρους στην μισθωτή εργασία, η εξωδικαστική επίλυση των διαφορών, η ταχύτερη μείωση των προβληματικών δανείων, η διασύνδεση των Πανεπιστημίων με την ευρύτερη κοινωνία, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, ο εκσυγχρονισμός του αγροδιατροφικού τομέα, αποτελούν βάση για να καταστεί δυνατή, η μετάβαση της ελληνικής οικονομίας, σε ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης.
Σήμερα, στην κρίσιμη οικονομική – κοινωνική συγκυρία, οι άξονες που προτείνονται στην μελέτη – αν και έχουν βάθος χρόνου δεκαετίας- θα έπρεπε να αποτελούν ήδη, τον κορμό της κυβερνητικής πολιτικής και να καθορίζουν τα άμεσα και αναγκαία μέτρα, για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, λαμβάνοντας όμως υπόψη, τη φύση της ελληνικής οικονομίας, στην οποία πρωταρχικό ρόλο παίζει η μικρομεσαία επιχείρηση.
Οι κατευθυντήριες γραμμές της έκθεσης μας βρίσκουν σύμφωνους, ωστόσο θα πρέπει να κληθούν οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών στη χώρα και ιδιαιτέρως οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως είναι τα Επιμελητήρια, προκειμένου να συμβάλουν στην πραγματοποίηση των καινοτόμων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που προτείνονται στην έκθεση και πολλάκις έχουν ζητηθεί από τους ίδιους τους επιχειρηματίες.
«Δεδομένου ότι ο μοναδικός στόχος μας ως Βιοτεχνικό Επιμελητήριο είναι η επιτυχής αντιμετώπιση της κρίσης, με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες, ευελπιστούμε το πόρισμα Πισσαρίδη να αξιοποιηθεί στην πράξη, με λήψη μέτρων από το Κράτος και να μην παραμείνει ως ένα ακόμη σχέδιο «επί χάρτου», καταλήγει ο πρόεδρος του Β.Ε.Α.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αταλάντη Μαρτίνου: Ο Κωνσταντίνος Γιώτης με απαλό άγγιγμα
- ΑΔΜΗΕ: Αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση κεφαλαίου 1 δις – Τα επόμενα βήματα
- Τριπλά κερδισμένοι AKTOR και Metlen από την είσοδό τους στον ΒΟΑΚ – Στο τιμόνι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Οι 3+1 απειλές σε τράπεζες και οικονομία από την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.