• Βιολογικό Χωριό: Πατάει γκάζι με νέα καταστήματα και προϊόντα

    Βιολογικό Χωριό

    Business

    Βιολογικό Χωριό: Πατάει γκάζι με νέα καταστήματα και προϊόντα

    • NewsRoom

    Τη δυναμική της ανάπτυξη συνεχίζει και το 2022 η εταιρεία Βιολογικό Χωριό, διευρύνοντας το δίκτυό της, ενισχύοντας το eshop της και δημιουργώντας νέα τμήματα στα καταστήματά της.

    Με τους καταναλωτές εν μέσω πανδημίας να στρέφονται σε έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, φαίνεται ότι επιταχύνθηκε μία τάση που ήδη βρισκόταν σε ανοδική πορεία, όπως αποτυπώνεται και στις πωλήσεις των βιολογικών προϊόντων.

    Βιολογικό Χωριό
    Βιολογικό Χωριό

    Έτσι το 2021 για τον ηγέτη των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα, το Βιολογικό Χωριό, εκτιμάται πως θα κλείσει με άνοδο πωλήσεων περίπου κατά 30% σε σχέση με το 2020 και τον κύκλο εργασιών να κινείται πέριξ των 20 εκατ. ευρώ, σε συνδυασμό με υψηλά επίπεδα λειτουργικής κερδοφορίας.

    Εκτενές επενδυτικό πλάνο

    Η εταιρεία μέσα στο τρέχον έτος, και παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, υλοποίησε το επενδυτικό πλάνο που είχε θέσει, ενισχύοντας το δίκτυό της με 5 νέα καταστήματα σε κεντρικές περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα σε Πειραιά, Άλιμο, Γαλάτσι, Παλαιό Φάληρο και Χολαργό και ανακαινίζοντας 2 στο Νέο Ηράκλειο και στη Νέα Ερυθραία.

    Πλέον το Βιολογικό Χωριό -πέρα από το e-shop– αριθμεί συνολικά 20 καταστήματα σύγχρονης αισθητικής και με ευρύχωρους χώρους, ενώ απασχολεί περισσότερους από 150 εργαζομένους. Παράλληλα, μέχρι το τέλος του 2021 αναμένεται να λειτουργήσει ακόμη ένα κατάστημα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στους Αμπελόκηπους, σε χώρους οι οποίοι θα στεγάζουν και τις κεντρικές υπηρεσίες της εταιρείας.

    Οι καταναλωτές βρίσκουν καθημερινά τεράστια ποικιλία σε βιολογικά τρόφιμα, vegan, vegetarian, gluten free, sugar free, plant based, dukan, xωρίς λακτόζη, παιδικά προϊόντα, προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης, αλλά και φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ready to eat, είδη προσωπικής υγιεινής, συμπληρώματα διατροφής και οικολογικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.

    Νέα καταστήματα το 2022

    Η ανάπτυξη του δικτύου θα συνεχιστεί και το 2022 καθώς στόχος της εταιρείας είναι να προχωρήσει στη δημιουργία 6-7 νέων καταστημάτων, τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία, αρχικά σε μεγάλες πόλεις, όπως η Λάρισα, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη.

    Παράλληλα στο σύνολο του δικτύου θα δημιουργηθούν χώροι για τη φιλοξενία του τμήματος του Vegan Snack Bar “Crudo” και healthy bars με ροφήματα και snack από 100% φυσικές πρώτες ύλες.

    Η εταιρεία, ως πρωτοπόρος στο κομμάτι της υγιεινής διατροφής, παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις σύγχρονες τάσεις, φροντίζει για την προστασία του περιβάλλοντος και σχεδιάζει την προσθήκη νέων τμημάτων στα καταστήματα του δικτύου της.

    Όπως δείχνουν όλες οι έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο, παρατηρείται πολύ μεγάλη ανάπτυξη στους vegan καταναλωτές. Έτσι το Βιολογικό Χωριό, αφουγκραζόμενο τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται, έχει αυξήσει τη γκάμα προϊόντων της σε αυτά τα είδη, καθώς και σε όλη την κατηγορία του plant-based.

    Δυναμική φαίνεται να έχει και η νέα δίαιτα keto, προσελκύοντας όλο και περισσότερους καταναλωτές. Γι’ αυτό και η εταιρεία έχει προνοήσει και έχει εντάξει αρκετά keto-friendly προϊόντα, όπως αντίστοιχα και gluten-free προϊόντα, ώστε οι καταναλωτές να βρίσκουν πάντα ό,τι χρειάζονται.

    Ενίσχυση και των ηλεκτρονικών αγορών

    Παράλληλα στις αρχές του 2022 αναμένεται βγει στον αέρα και το ανανεωμένο site, το οποίο, πέραν της δυνατότητας των ηλεκτρονικών αγορών, θα παρέχει στον επισκέπτη μια ολιστική εμπειρία στον τομέα της σωστής διατροφής και διαβίωσης και του well being γενικότερα.

    Άλλωστε το Βιολογικό Χωριό βλέποντας τη δυναμική των ηλεκτρονικών αγορών μέσα στην πανδημία αναβαθμίζει συνεχώς την γκάμα των προϊόντων του στο eshop, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει άμεση και απρόσκοπτη παράδοσή τους στον πελάτη.

    Με το λανσάρισμα του νέου site της εταιρείας και την περαιτέρω υποστήριξη του eshop, εκτιμάται ότι το 2022 οι ηλεκτρονικές πωλήσεις θα κινηθούν κοντά στο 2% του συνολικού τζίρου της.

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι το καταναλωτικό κοινό μπορεί να απολαύσει μοναδικές αγοραστικές εμπειρίες, αφού και το έμπειροι άνθρωποί του βρίσκονται καθημερινά εκεί για να προσφέρουν την καλύτερη εξυπηρέτηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Βιολογικό Χωριό: Ανανεώθηκε το μεγαλύτερο κατάστημα του Δικτύου στο Νέο Ηράκλειο