ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εγκρίθηκε ομόφωνα στη Γενική Συνέλευση της Βιοκαρπέτ η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά το ποσό των 479.730,00 ευρώ, με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά το ποσό των 0,02 ευρώ ανά μετοχή και την επιστροφή του ποσού της μείωσης στους μετόχους της με καταβολή μετρητών, ήτοι καταβολή 0,02 ευρώ ανά μετοχή.
Σύμφωνα με σχετική χρηματιστηριακή ανακοίνωση, το χρονοδιάγραμμα είναι το εξής:
• 25/8/2025: Αποκοπή δικαιώματος Επιστροφής Κεφαλαίου.
• 26/8/2025: Ημερομηνία προσδιορισμού ∆ικαιούχων Επιστροφής
Κεφαλαίου.
• 29/8/2025: Έναρξη καταβολής Επιστροφής Κεφαλαίου
Ακολούθως η Γενική Συνέλευση αποφάσισε, ομόφωνα, την τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού με την παρακάτω προσθήκη στο κείμενο του:
«20. Με την από 18-6-2025 απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας μειώθηκε κατά 479.730,00 ευρώ, με επιστροφή μέρους του κεφαλαίου στους μετόχους ύψους 0,02 ευρώ ανά μετοχή, με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 1,02 ευρώ σε 1,00 ευρώ.
Μετά την παρούσα μείωση το Μετοχικό Κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται σε 23.986.500,00 € (είκοσι τρία εκατομμύρια εννιακόσιες ογδόντα έξι χιλιάδες και πεντακόσια ευρώ), διαιρεμένο σε 23.986.500 (είκοσι τρία εκατομμύρια εννιακόσιες ογδόντα έξι χιλιάδες και πεντακόσιες) κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,00 € η κάθε μία.»
Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το ∆ιοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής της πληρώτριας τράπεζας, για την υλοποίηση της απόφασης επιστροφής κεφαλαίου στους δικαιούχους.
Θα ακολουθήσει ανακοίνωση της εταιρίας για τα σχετικά θέματα της επιστροφής κεφαλαίου.
Διαβάστε επίσης:
Βογιατζόγλου: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος €0,07 ανά μετοχή
ΕΛΤΟΝ: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος €0,07 ανά μετοχή
Yalco: Επένδυση €3 εκατ. από την Tethys, το family office του Νίκου Θ. Βαρδινογιάννη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
