• Business

    Βερόπουλος: Είναι κεφάτος, ψωνίζει από… Βαλκάνια

    • NewsRoom

    Νίκος Βερόπουλος. Ετών 55. Επικεφαλής Βερόπουλος ΑΕ


    Στα 123,4 εκατ. ευρώ έκλεισε ο τζίρος του 2017 για τον Όμιλο σουπερμάρκετ ΒΕΡΟ ΑΕ που πλέον δραστηριοποιείται μόνο στα Βαλκάνια. Αναλυτικότερα, στην ΠΓΔΜ ο Βερόπουλος είχε αύξηση πωλήσεων 8,8% και στη Σερβία 16,4%. Συνολικά και στις δυο χώρες η αύξηση πωλήσεων έφτασε το 11,5%, ενώ σημαντικά αυξημένα αναμένονται και τα κέρδη για το 2017, σε σχέση με τα 10,2 εκατ. ευρώ του 2016.

    Η ΒΕΡΟ λειτουργεί αυτήν τη στιγμή 17 καταστήματα σουπερμάρκετ, 6 καταστήματα JUMBO και ένα εμπορικό κέντρο. Σύμφωνα δε με ανακοίνωση της εταιρείας, το επενδυτικό της πλάνο προβλέπει τη δημιουργία άλλων τεσσάρων σημείων πώλησης στο άμεσο μέλλον.

    Μετά την έξοδό της από την ελληνική αγορά, η Βερόπουλος, σε συνεργασία με τα Jumbo, κάνει δυναμικό άνοιγμα σε γειτονικές χώρες, καθώς μέσα στο 2018 αναμένεται να ανοίξουν δύο νέα καταστήματα VERO και ένα Jumbo στην ΠΓΔΜ και άλλο ένα κατάστημα Jumbo στο Bελιγράδι. Πρόσφατα δε η αλυσίδα άνοιξε το 8ο κατάστημα στην ΠΓΔΜ στην πόλη Tέτοβο καθώς και το τρίτο κατάστημα παιχνιδιών Jumbo στη χώρα. Η συνολική επένδυση και για τα δύο καταστήματα ανήλθε στα 2 εκατ. ευρώ.

    Το business plan του Νίκου Βερόπουλου με την Jumbo είναι η από κοινού ανάπτυξη 17 νέων καινούργιων καταστημάτων στα Βαλκάνια, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, μέσα από ένα επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ.

    Νίκος Βερόπουλος. Ετών 55. Επικεφαλής Βερόπουλος ΑΕ

    Με το άνοιγμα και του νέου σουπερμάρκετ στην ΠΓΔΜ, η Βέροπουλος διαθέτει συνολικά 11 καταστήματα Vero, εκ των οποίων επτά στα Σκόπια και δύο στη πόλη Μπίτολα και Τέτοβο.

    Να σημειωθεί ότι η Βερόπουλος  βγήκε για πρώτη φορά εκτός Ελλάδος το 1997, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημά της στα Σκόπια.

    Το 2002 ο Ομιλος άνοιξε το πρώτο υπερμάρκετ στο Βελιγράδι μεγέθους 6.000 τ.μ. και ήταν η πρώτη ξένη εταιρεία που αγόρασε γη στη Σερβία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Lidl Hellas: Τι σχεδιάζει για το 2018–Πώς θα μειώσει το χρόνο εξυπηρέτησης των καταναλωτών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι λέει η αγορά για το σχέδιο του Σκλαβενίτη – Πώς σκέφτονται να κινηθούν οι ανταγωνιστές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: My Market: Αυτά είναι τα επόμενα βήματα για το 2018



    ΣΧΟΛΙΑ