• Business

    Βαρβαρέσος: Λουκέτο στην ιστορική κλωστοϋφαντουργία – Χάνουν τη δουλειά τους 130 εργαζόμενοι

    Βαρβαρέσος

    Βαρβαρέσος


    Σαν κεραυνός έπεσε στην πόλη της Νάουσας αλλά κυρίως στους εργαζόμενους η ανακοίνωση της “Βαρβαρέσος ΑΕ” , ότι κλείνει οριστικά το εργοστάσιο στην περιοχή.

    Δεν διαφαίνονταν κάτι τέτοιο μετά την είσοδο του επενδυτή, τον οποίο, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, κανένας δεν είδε και δεν γνωρίζει το όνομά του, αλλά τελικά σύμφωνα με τα λεγόμενα της κας Αναστασίας Βαρβαρέσου, απέσυρε το ενδιαφέρον του, με αποτέλεσμα το λουκέτο στην άλλοτε κραταιά κλωστοϋφαντουργία.

    Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρωστούμενα, τα δεδουλευμένα και κάθε εργασιακό τους δικαίωμα, επιβεβαίωσαν μέσα από τη μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης 30 Απρίλη, οι εργαζόμενοι της Νηματουργίας «Βαρβαρέσος» στη Νάουσα, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόφαση της εργοδοσίας να σταματήσει την παραγωγή του εργοστασίου και να προχωρήσει στην απόλυση των 130 εργαζομένων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η εργοδοσία, επικαλείται ότι ναυάγησε η προσπάθεια εξεύρεσης επενδυτή και αποφάσισε το σταμάτημα της παραγωγής και την απόλυση όλων των εργαζομένων, χωρίς όμως να δεσμεύεται για καταβολή των δεδουλευμένων και τις αποζημιώσεις που υπολογίζονται στα 7 εκ. ευρώ.

    Ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Κουτσουπίας αφού παράθεσε τα οικονομικά στοιχεία που δείχνουν τις τεράστιες οφειλές της εταιρίας που ξεπερνούν πλέον τα 80 εκ. ευρώ, δήλωσε ότι θα αγωνιστούν όλοι μαζί για να δικαιωθούν και να πληρωθεί ο ιδρώτας που έχουν ρίξει τόσα χρόνια στα εργοστάσια της Βαρβαρέσος

    Οι εργαζόμενοι μέσα από τη Γενική Συνέλευση αποφάσισαν αγωνιστικές δράσεις και παρεμβάσεις διεκδικώντας:

    Με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να διασφαλιστεί ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις.

    Έκτακτο επίδομα 4.000 ευρώ από τη ΔΥΠΑ σε όλους τους απολυμένους.

    Να θεωρηθεί ο χρόνος ανεργίας ως συντάξιμος.

    Να μην πλειστηριαστεί κανένα σπίτι άνεργου, να μην μείνει καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα και νερό.

    Μετά τη συνέλευση τους οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, καλώντας το λαό να σταθεί συμπαραστάτης στον αγώνα τους και κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση.

    Διαβάστε επίσης

    LVMH: Τι συζητά για το μέλλον του εμπορικού σήματος Marc Jacobs



    ΣΧΟΛΙΑ