Καλύτερα των εκτιμήσεων οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο ανακοίνωσε η UnitedHealth Group, προχωρώντας παράλληλα σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για την κερδοφορία του 2026, καθώς εμφανίζεται να ελέγχει αποτελεσματικότερα το αυξημένο ιατρικό κόστος και να προχωρά σε λειτουργικό εξορθολογισμό.

Η μεγαλύτερη ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία στις ΗΠΑ εκτιμά πλέον ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή θα ξεπεράσουν τα 18,25 δολάρια το 2026, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για πάνω από 17,75 δολάρια. Την ίδια ώρα, διατηρεί αμετάβλητη την εκτίμηση για ετήσια έσοδα άνω των 439 δισ. δολαρίων, επισημαίνοντας ότι αντανακλά βελτιώσεις σε όλο το εύρος της δραστηριότητάς της.

1

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 6,28 δισ. δολάρια ή 6,90 δολάρια ανά μετοχή, παραμένοντας ουσιαστικά σταθερά σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Σε προσαρμοσμένη βάση, εξαιρουμένων έκτακτων στοιχείων, τα κέρδη ανήλθαν στα 7,23 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν στα 111,72 δισ. δολάρια από 109,58 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν, με τόσο την ασφαλιστική δραστηριότητα όσο και τη μονάδα Optum να ξεπερνούν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η εταιρεία επενδύει σε νέα διοικητική ομάδα και εφαρμόζει σχέδιο αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει μείωση του αριθμού ασφαλισμένων, αποεπένδυση από δραστηριότητες – όπως η μονάδα της Optum στο Ηνωμένο Βασίλειο – και ενίσχυση επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη. Στόχος είναι η βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας, η απλοποίηση της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και η αποκατάσταση της εικόνας της μετά από μια περίοδο προκλήσεων.

Κομβικό στοιχείο των αποτελεσμάτων αποτελεί η καλύτερη διαχείριση του ιατρικού κόστους, το οποίο αποτελεί διαχρονική πίεση για τον ασφαλιστικό κλάδο, ιδιαίτερα μετά την πανδημία. Η αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες υγείας και το υψηλό κόστος εξειδικευμένων θεραπειών συνεχίζουν να επηρεάζουν την αγορά, ιδίως στα προγράμματα Medicare Advantage.

Ο δείκτης ιατρικών δαπανών της εταιρείας διαμορφώθηκε στο 83,9%, βελτιωμένος σε σχέση με το 84,8% πέρυσι και χαμηλότερος από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η εξέλιξη αυτή υποδηλώνει πιο αποδοτική ισορροπία μεταξύ αποζημιώσεων και ασφαλίστρων, ενισχύοντας την κερδοφορία.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία απέδωσε τη βελτίωση στη συγκράτηση του κόστους και στην αποδέσμευση κεφαλαίων από ζημιογόνα συμβόλαια, αν και αναγνώρισε ότι οι πιέσεις από το αυξημένο κόστος υγείας παραμένουν.

«Συνεχίζουμε να εκσυγχρονίζουμε το σύστημα υγείας, προσφέροντας μεγαλύτερη αξία, προσιτότητα και διαφάνεια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Stephen Hemsley.

Τα αποτελέσματα έρχονται λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να αυξήσει τις αποζημιώσεις για τα προγράμματα Medicare Advantage το 2027, εξέλιξη που ενίσχυσε τον κλάδο και τις μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών.

 

Διαβάστε επίσης 

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Υπέρ της εξαγοράς της Commerzbank από την UniCredit – Πάντα υποστηρίζαμε τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις

ΔΕΗ: Υπερκαλύφθηκε 7 φορές το ομόλογο για τους κατοίκους των νομών Κοζάνης – Φλώρινας – Προσφέρθηκαν €35 εκατ. ευρώ

Reuters: Η Ρωσία θα διακόψει τις ροές πετρελαίου του Καζακστάν προς τη Γερμανία από την 1η Μαΐου