• Business

    Νέος αντιπρόεδρος marketing στη United Group ο Quique Vivas – Αποχωρεί ο Γ. Τσαπρούνης από τη Nova (πρώην Wind)

    • Σόνια Χαϊμαντά
    Quique Vivas, United Group

    Quique Vivas


    Το τέλος μιας εποχής στη Nova (πρώην Wind) σηματοδοτεί η αποχώρηση του Γιώργου Τσαπρούνη, ο οποίος κατείχε επί χρόνια τη θέση του διευθυντή Επικοινωνίας (Corporate Affairs Executive Director) στη Wind (μετονομάστηκε σε Nova).

    Ο Γ. Τσαπρούνης είχε συμπεριληφθεί στην κοινή διοικητική ομάδα των Nova και Wind, η οποία θα ηγείτο της συγχώνευσης των δύο εταιρειών. Θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα τοποθετηθεί σύντομα σε αντίστοιχη θέση σημαντικού οργανισμού.

    Ο Γιώργος Τσαπρούνης διαθέτει σημαντική εμπειρία στο χώρο της επικοινωνίας στον οποίο εργάζεται τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια. Ξεκίνησε την επαγγελματική του εμπειρία το 1991 ως σύμβουλος επικοινωνίας αυστραλιανών εταιρειών. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1994, ανέλαβε καθήκοντα project manager στην εταιρεία Almo International. Στη συνέχεια, μετακινήθηκε στο Καζίνο Αιγαίου στη θέση του διευθυντή μάρκετινγκ. Τον Δεκέμβριο του 2000 προσελήφθη στη STET Hellas ως sponsorship manager και τον Ιανουάριο του 2003 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας, ενώ το 2007 προήχθη στη θέση του Ανώτερου Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων. Τον Μάρτιο του 2022 ανέλαβε Corporate Affairs Executive Director στην κοινή διοικητική ομάδα Nova και Wind.

    Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου RMIT της Αυστραλίας στους τομείς Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Hawthorn Institute of Education. Έχει γεννηθεί στην Αθήνα και έχει δύο παιδιά.

    Νέος αντιπρόεδρος marketing ο Quique Vivas

    Εντωμεταξύ η United Group, μητρική εταιρεία της Nova, ανακοίνωσε ότι ο κ. Quique Vivas αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπροέδρου μάρκετινγκ του Ομίλου, από τις 20 Δεκεμβρίου 2022.

    Ο κ. Quique Vivas διαδέχεται τη Victoriya Boklag, η οποία διατηρεί τη θέση της Group Vice President Marketing and Media, από το 2013. Η Victoriya Boklag θα επικεντρωθεί στον ρόλο της ως CEO, ενισχύοντας περαιτέρω την τοποθέτηση της United Group ως τον κορυφαίο πάροχο τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και διασφαλίζοντας παράλληλα τη στρατηγική της ανάπτυξη.

    «Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Quique Vivas στη United Group. Θα είναι υπεύθυνος για την εμπορική στρατηγική για οικιακούς και επιχειρηματικούς πελάτες και θα επικεντρωθεί στην προώθηση της ισχυρής εμπορικής δυναμικής του Ομίλου και στις οκτώ αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Με τα καινοτόμα προϊόντα, τις νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες μας ο Quique θα ενισχύσει περαιτέρω την πελατοκεντρική φιλοσοφία μας», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group, Victoriya Boklag.

    Ο Quique είναι εξειδικευμένος επαγγελματίας με πάνω από 17 χρόνια εμπειρίας στις τηλεπικοινωνίες. Έχει βρεθεί σε διάφορες θέσεις σε τομείς όπως το μάρκετινγκ, οι πωλήσεις, η ψηφιακή τεχνολογία, το brand, οι λειτουργίες και η στρατηγική για κινητή, σταθερή και τηλεόραση – τόσο σε B2B όσο και σε B2C.

    Στα επαγγελματικά του επιτεύγματα περιλαμβάνεται ο σημαντικός ρόλος στην προώθηση του Ομίλου Vodafone ως παρόχου ολοκληρωμένων υπηρεσιών καθώς και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εμπορικής του λειτουργίας. Έχει επίσης υπηρετήσει ως Chief Commercial and Strategy Officer στη Vodafone Τσεχίας και Chief Commercial Officer και Εκτελεστικό Μέλος στη Vodafone Ελλάδας.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Οι Finastra και Uni Systems επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην Ευρώπη

    Γερμανία: Ιστορική απόφαση για κρατικοποίηση της Uniper



    ΣΧΟΛΙΑ