• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Τζεφ και Μακένζι Μπέζος: Ο «Γκοτζίλα» των διαζυγίων κλείνει και επισήμως στα 38 δισ.!

    • Bloomberg
    Τζεφ Μπέζος και Μακένζι Μπέζος

    Τζεφ Μπέζος και Μακένζι Μπέζος


    Μέσα στις ερχόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί μία από τις μεγαλύτερες μεταβιβάσεις περιουσίας στην ιστορία του ανθρώπινου είδους!

    Αρκεί η υπογραφή ενός δικαστή και η Μακένζι Μπέζος θα αποκτήσει μέσα σε δευτερόλεπτα μερίδιο 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Amazon.com. Στο πλαίσιο του διαζυγίου της από τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

    «Πρόκειται για τον Γκοτζίλα των διαζυγίων», λέει χαρακτηριστικά ο Peter Walzer, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Δικηγόρων Γάμου και ιδρυτικό μέλος της Walzer Melcher.

    «Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του, τόσο μεγάλο είναι το ύψος της περιουσίας που χωρίζεται», προσθέτει.

    Όπως ανακοινώθηκε τον Απρίλιο, η επίσημη ανακοίνωση στις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές για τη μεταβίβαση του μεριδίου αναμένεται μέσα στις πρώτες μέρες του Ιουλίου.

    Ανακοίνωση που αναμένεται να φέρει στο φως λίγο περισσότερες λεπτομέρειες για το ακριβότερο διαζύγιο που έχει υπάρξει, καθώς η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς απαιτεί από τους μετόχους των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών να ανακοινώνουν οποιαδήποτε μεταβολή στα περιουσιακά τους στοιχεία.

    Ο 55χρονος Τζεφ Μπέζος εξακολουθεί, ωστόσο, να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, κατέχοντας το 12% της Amazon. Ένα μερίδιο αξίας 112 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

    Όπως ανέφερε επίσης τον Απρίλιο, με μήνυμα στο Twitter, η 49χρονη Μακένζι Μπέζος, ο πρώην σύζυγος θα κρατήσει επίσης και κάποια άλλα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων της εφημερίδας Washington Post και της εταιρείας εξερεύνησης του διαστήματος Blue Origin.

    Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα ποσά που περιλαμβάνει το συγκεκριμένο διαζύγιο είναι πρωτόγνωρα.

    Είναι ενδεικτικό ότι ο Λάρι Έλισον της Oracle έχει χωρίσει αρκετές φορές, αλλά κανένα από τα διαζύγιά του δεν επηρέασε το μερίδιό του στην εταιρεία.

    Το ίδιο ισχύει και για το διαζύγιο του συνιδρυτή της Google, Σεργκέι Μπριν.



    ΣΧΟΛΙΑ