• Business

    Twitter: Το μεγάλο «χακάρισμα» – Πώς Μπάιντεν, Γκέιτς, Ομπάμα και Έλον Μασκ βρέθηκαν μπλεγμένοι σε απάτη με bitcoin

    • NewsRoom
    twitter


    Το βράδυ της Τετάρτης, συνέβη κάτι παράξενο στο πιο παράξενο απ’ όλα τα social media.

    Επαληθευμένοι λογαριασμοί στο Twitter -από του Τζο Μπάιντεν μέχρι του Μπιλ Γκέιτς, του Μπαράκ Ομπάμα και του Έλον Μασκ- άρχισαν να δημοσιεύουν ταυτόχρονα tweets απάτη σχετικά με το bitcoin.

    Παράδειγμα:

    Ένα από τα tweets της απάτης

    Παρά το τεράστιο κοινό που προσέλκυσαν τα συγκεκριμένα tweets, η κομπίνα, σύμφωνα με το Blockchain.com, δεν κατάφερε να αποσπάσει παρά 100.000 δολάρια, όπως σημειώνει σήμερα η στήλη Alphaville των Financial Times.

    Το Twitter, αφού κλείδωσε ουσιαστικά κάθε λογαριασμό με μπλε checkmark, υποστήριξε στη συνέχεια στο support account του πως «εντόπισε κάτι που πιστεύει ότι είναι συντονισμένη επίθεση από ανθρώπους που στόχευσαν με επιτυχία υπαλλήλους της εταιρείας που είχαν πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα και εργαλεία». Εν συνεχεία, το Vice κυκλοφόρησε μια βολική ιστορία («βολική» σύμφωνα με τους συντάκτες της Alphaville), σύμφωνα με την οποία για την παιδαριώδη αυτή απάτη ήταν υπεύθυνος ένας εργαζόμενος του Twitter.

    Ποιος βρίσκεται πραγματικά πίσω από το «χακάρισμα»; Η στήλη FT Alphaville επισημαίνει ότι οι λογαριασμοί που «παγιδεύτηκαν» είναι σε γενικές γραμμές «αριστερόφρονες», κάτι που θα μπορούσε ίσως να κάνει κάποιους να θεωρήσουν ότι πίσω από όλο αυτό υπήρχαν γεωπολιτικά κίνητρα. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, όπως σημειώνει, εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για τους εσωτερικούς ελέγχους στο Twitter, αλλά και για το περιβάλλον που καλλιεργεί ο διευθύνων σύμβουλος Τζακ Ντόρσεϊ. Ο οποίος, όπως σημειώνεται, διευθύνει επίσης και μια εταιρεία πληρωμών (ΣτΜ: τη Square) και το αγαπημένο κρυπτονόμισμα του οποίου είναι το bitcoin, όπως φαίνεται και από το προφίλ του:

     



    ΣΧΟΛΙΑ