• Business

    Twitter: Κλείνει τα γραφεία του στις Βρυξέλλες

    • NewsRoom
    Twitter: Νέο αφεντικό ο Ελον Μασκ

    Έλον Μασκ, Twitter


    Ένα μικρό, αλλά ζωτικής σημασίας, γραφείο στις Βρυξέλλες, το οποίο ήταν αρμόδιο για την συμμόρφωση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικού δικτύωσης Twitter, με τους αυστηρούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον έλεγχο των αναρτήσεων στο διαδίκτυο, μόλις έκλεισε.

    Τα στελέχη της ψηφιακής πολιτικής αποχώρησαν, προκαλώντας ανησυχία για τη μελλοντική συμμόρφωση της πλατφόρμας στους νέους κανόνες διαδικτυακού περιεχομένου του μπλοκ.

    Η απόφαση της κεντρικής διοίκησης να κλείσει το γραφείο επαναφέρει τους φόβους στις Βρυξέλλες, ότι ο CEO Έλον Μασκ δεν διατίθεται να ακολουθήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες, όσον αφορά τις αναρτήσεις και τον έλεγχο στο Twitter.

    Υπεύθυνοι για την ψηφιακή πολιτική του Twitter στην Ευρώπη ήταν η Τζούλια Μόζερ και ο Ντάριο Λα Νάσα, οι οποίοι αποχώρησαν σύμφωνα με τους FT από την εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα.

    Κύμα απολύσεων

    Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής, οι εργαζόμενοι στις Βρυξέλλες γλύτωσαν από το πρώτο κύμα των 7.500 απολύσεων που έφερε ο Έλον Μάσκ. Η μεγάλη φυγή όμως συνεχίστηκε είτε με τη μορφή απολύσεων είτε παραιτήσεων, ύστερα από το «τελεσίγραφο» του Μασκ για ένα νέο καθεστώς «σκληροπυρηνικής εργασιακής κουλτούρας», την προηγούμενη εβδομάδα.

    «Το Twitter υπήρξε ένας πολύ χρήσιμος συνεργάτης στον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης και της παράνομης ρητορικής μίσους και αυτό δεν πρέπει να αλλάξει», δήλωσε στους Financial Times η Βέρα Γιουρόβα, αντιπρόεδρος της ΕΕ, αρμόδια για τον κώδικα παραπληροφόρησης.

    Συμμόρφωση με τις αρχές της Ε.Ε.

    Υπενθυμίζεται ότι όταν ανέλαβε ο Mασκ τη διοίκηση του Twitter, ύστερα από ένα πολύμηνο σήριαλ για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του, η Ευρώπη είχε απαντήσει σκληρά στις διαθέσεις του δισεκατομμυριούχου να κινηθεί εκτός κανονισμών.

    «Στην Ευρώπη, το πουλί θα πετάξει σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς μας κανόνες», ήταν το σχόλιο-απάντηση του Ευρωπαίου Επίτροπου Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν στην είδηση ότι ο Έλον Μασκ ολοκλήρωσε τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter. Μετά την είδηση ο δισεκατομμυριούχος έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: the bird is freed (το πουλί απελευθερώθηκε ) αναφερόμενος στο σύμβολο της πλατφόρμας.

    Ο Μασκ, τότε, απευθύνθηκε προς την Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι θα σεβαστεί τους κανονισμούς της.

    Διαβάστε επίσης:

    Elon Musk: Έχασε πάνω από 100 δισ. δολάρια το 2022 για πρώτη φορά



    ΣΧΟΛΙΑ