• Business

    Twitter: Οι σκληροί όροι του Musk φέρνουν στα όρια την εταιρεία

    • NewsRoom
    Elon Musk

    Elon Musk


    Αναστάτωση μεταξύ των εργαζομένων της Twitter προκάλεσαν τα νέα μηνύματα του Musk σχετικά με την απομακρυσμένη εργασία, μια πολιτική που είχε εγκαθιδρύσει και υποστηρίξει η προηγούμενη διοίκηση.

    «Το μόνο που απαιτείται για έγκριση είναι ο διευθυντής σας να αναλάβει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι έχετε μια εξαιρετική συνεισφορά», έγραψε το μήνυμα του Musk, προσθέτοντας πως το προσωπικό που δουλεύει απομακρυσμένα θα πρέπει να έχει αυτοπρόσωπες συναντήσεις με τους συναδέλφους τους  τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. «Οποιοσδήποτε μάνατζερ ισχυρίζεται ψευδώς ότι κάποιος που του δίνει αναφορά κάνει εξαιρετική δουλειά ή ότι ένας συγκεκριμένος ρόλος είναι απαραίτητος, είτε απομακρυσμένος είτε όχι, θα απομακρυνθεί από την εταιρεία», επεσήμανε.

    Άμεσα, τα εσωτερικά κανάλια επικοινωνίας του Twitter γεμίζουν με υπαλλήλους να ανεβάζουν emoji χαιρετισμού, το οποίο έχει γίνει σύμβολο αποχώρησης από την εταιρεία το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, πρώην υπάλληλοι δημοσίευσαν τον χαιρετισμό και δημόσια, μαζί με τα εσωτερικά μηνύματα στο Slack.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, η αποχώρηση τόσων πολλών υπαλλήλων έχει κάνει μερικούς υπαλλήλους που εγκατέλειψαν την εταιρεία να θεωρούν πως το κοινωνικό δίκτυο μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα με την επιδιόρθωση προβλημάτων ή την ενημέρωση συστημάτων κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας του, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Το μέλλον του Twitter περιπλέκεται επίσης από μια πιθανή αναθεώρηση της συμφωνίας του Musk για λόγους εθνικής ασφάλειας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με ορισμένους.

    Ο Musk ζήτησε την Τετάρτη από τους υπαλλήλους να δηλώσουν επίσημα εάν ήταν πρόθυμοι να συνεχίσουν να εργάζονται στην εταιρεία – μια δέσμευση που θα περιλάμβανε «πολλές ώρες εργασίας σε υψηλή ένταση». Οι εργαζόμενοι είχαν περιθώριο έως το απόγευμα της Πέμπτης να συμπληρώσουν μια φόρμα Google.

    Η φόρμα περιελάμβανε μόνο μία πιθανή απάντηση: «Ναι».

    Όποιος απέτυχε να αποδεχτεί το έντυπο εντός της προθεσμίας ενημερώθηκε ότι θα αποχωρούσε από την εταιρεία με τρίμηνη αποζημίωση.

    Το τελεσίγραφο του Musk ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου απέλυσε το 50% του εργατικού δυναμικού του Twitter, περίπου 3.700 υπαλλήλους. Πολλοί εργαζόμενοι στο Twitter συμβουλεύτηκαν δικηγόρους αυτή την εβδομάδα για να αποφασίσουν τι να κάνουν. Το έντυπο δεν περιείχε σχεδόν καμία λεπτομέρεια σχετικά με τα πακέτα απόλυσης και δεν ήταν αμέσως σαφές εάν οι εργαζόμενοι θα λάμβαναν νομική προστασία που θα τους επέτρεπε να διατηρήσουν τα bonus σε μετοχές ή την ασφαλιστική τους κάλυψη.

    Ωστόσο, στη συνέχεια ο Musk αναγκάστηκε να επαναφέρει διάφορα στελέχη σε ηγετικές θέσεις που είχαν αποχωρήσει, είτε ως μέρος των δικών του απολύσεων είτε λόγω παραίτησης, για να πείσει άλλους να παραμείνουν.



    ΣΧΟΛΙΑ