• Business

    Twitter: Άκυρη η τρίτη προσπάθεια του Musk να ακυρώσει την συμφωνία εξαγοράς

    • NewsRoom


    Το «θρίλερ» της συμφωνίας εξαγοράς της Twitter από τον Elon Musk καλά κρατεί με τον ισχυρό άνδρα της Tesla να συνεχίζει τις προσπάθειες ακύρωσής της ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία μέσων ενημέρωσης παραβίασε σημαντικό μέρος της συμφωνίας.

    Το Twitter δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι πληρωμές σε έναν πληροφοριοδότη δεν παραβίασαν καμία από τις υποχρεώσεις του βάσει της εξαγοράς ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πρότεινε ο CEO της Tesla Elon Musk, αφού ο δισεκατομμυριούχος έστειλε τρίτη επιστολή για να προσπαθήσει να ακυρώσει τη συμφωνία.

    Σύμφωνα με το CNBC ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι σκοπεύει να επιβάλει τη συμφωνία και να κλείσει τη συναλλαγή στην τιμή και τους όρους που συμφωνήθηκαν με τον Musk, σύμφωνα με κατάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Οι μέτοχοι του Twitter θα ψηφίσουν την Τρίτη για το αν θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν την προσφορά εξαγοράς του Musk.

    Την Παρασκευή, η νομική ομάδα του ισχυρού άνδρα της Tesla έστειλε επιστολή στο Twitter, αναφέροντας έναν ακόμη λόγο για να ακυρώσει την προτεινόμενη εξαγορά. Η ομάδα του Musk ισχυρίστηκε ότι η πληρωμή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που κατέβαλε το Twitter στον πληροφοριοδότη Peiter «Mudge» Zatko παραβίασε τους όρους της συμφωνίας.

    Ο Zatko τον περασμένο μήνα ισχυρίστηκε «ακραίες, κατάφωρες ελλείψεις» από την εταιρεία κοινωνικών μέσων που σχετίζονται με την ιδιωτικότητα, την ασφάλεια και τον έλεγχο περιεχομένου.

    Η τελευταία επιστολή του Μασκ είναι η τρίτη του προσπάθεια να ακυρώσει τη συμφωνία στο Twitter.

    Διαβάσετε επίσης:

    Έλον Μασκ: Λέει ότι η συμφωνία $7 εκατ. του Twitter με έναν πληροφοριοδότη του επιτρέπει να ακυρώσει την εξαγορά



    ΣΧΟΛΙΑ