• Business

    Τρεις μήνες καθυστερεί η Huawei το πτυσσόμενο smartphone μετά το φιάσκο με τη Samsung


    Η Huawei ανακοίνωσε ότι το πτυσσόμενο κινητό της θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, λίγο αργότερα δηλαδή από τον αρχικό προγραμματισμό, καθώς θέλει να κάνει επιπλέον τεστ στη συσκευή.

    Εκπρόσωπος του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού ανέφερε στο CNBC ότι η εταιρεία προσπαθεί να λανσάρει το Huawei Mate X globally, κάνοντας focus στις αγορές που μπαίνουν στα δίκτυα επόμενης γενιάς με την τεχνολογία 5G. Το Mate X, η τιμή του οποίου ξεκινά γύρω στα 2.299 ευρώ είναι μια συσκευή που μπορεί να υποστηρίξει την τεχνολογία 5G.

    Τα αποκαλυπτήριά του έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο αλλά ακόμα δεν έχει βγει προς πώληση.

    Αρχικά η Huawei είχε στόχο να το λανσάρει στα μέσα του 2019 και συγκεκριμένα εντός του Ιουνίου.

    Ωστόσο ο εκπρόσωπος του κολοσσού επιβεβαίωσε ότι το επίσημο λανσάρισμα θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Συμπλήρωσε δε ότι γίνονται έξτρα τεστ στη συσκευή ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι εφαρμογές του λειτουργούν κανονικά όταν η συσκευή ξετυλίγεται εντελώς.

    Ο εκπρόσωπος της Huawei δήλωσε ότι η εταιρεία είναι πιο “προσεκτική”, αφού η πτυσσόμενη συσκευή της Samsung, το Galaxy Fold, άρχισε να χαλάει όταν δοκιμάστηκε από δημοσιογράφους τον Απρίλιο. Η Samsung και ορισμένοι αντιπρόσωποι που πωλούν το Galaxy Fold έχουν ακυρώσει τις προ-παραγγελίες που είχαν ήδη γίνει από τους καταναλωτές.

    “Δεν θέλουμε να κυκλοφορήσουμε ένα προϊόν για να καταστρέψουμε τη φήμη μας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος στο CNBC.



    ΣΧΟΛΙΑ