• Τράπεζες

    Εθνική Τράπεζα: Ένεση ρευστότητας 125 εκ. ευρώ από την πώληση των θυγατρικών στη Σερβία

    Φραγκιαδάκης Εθνική

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Την ολοκλήρωση της πώλησης του 100% των θυγατρικών τραπεζών της στη Σερβία, της Vojvodjanska Banka AD και της NBG Leasing doo, έναντι του τιμήματος των €125 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

    Η Εθνική Τράπεζα, παράλληλα, προχώρησε στην παραχώρηση ενός χαρτοφυλακίου δανείων εταιρικών πελατών που δραστηριοποιούνται στη Σερβία.

    Η διαδικασία ολοκληρώνεται μετά την λήψη των σχετικών εγκρίσεων από τις εποπτικές αρχές και τις αρχές ανταγωνισμού. Το τίμημα εξαγοράς αντιστοιχεί σε πολλαπλασιαστή 0.75x P/TBV (στοιχεία 31/12/2016).

    Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση η επιτυχής ολοκλήρωση της Συναλλαγής αυξάνει το δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET1) της Εθνικής για το Q3.17 κατά 44 μονάδες βάσης, μετά την κεφαλαιακή επίπτωση που αναγνωρίστηκε στο Q2.17 κατά την υπογραφή της Συναλλαγής. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής ενισχύει τη ρευστότητα της ΕΤΕ κατά περίπου €270 εκατ., λαμβάνοντας υπόψη και την αποπληρωμή του ενδο-ομιλικού δανεισμού.

    Η Credit Suisse International ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ. Η Freshfields Bruckhaus Deringer ενήργησε ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Bojovic & Partners ως τοπικός νομικός σύμβουλος για την Εθνική Τράπεζα .

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καλά τα νέα για Εθνική Τράπεζα από τους αναλυτές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος τα ADR για την Εθνική

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Έκανε την έκπληξη η Εθνική για τα «κόκκινα» δάνεια



    ΣΧΟΛΙΑ