• Business

    Τράπεζα Πειραιώς: Κλείνει ο πρόεδρος (Γ. Χατζηνικολάου). Την Τετάρτη ο νέος CEO

    Τράπεζα Πειραιώς


    Kλείνει οριστικά εντός της εβδομάδας το θέμα του νέου προέδρου στην Τράπεζα Πειραιώς με την εκλογή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, του Γιώργου Χατζηνικολάου, όπως είχε αποκαλύψει το Σάββατο το mononews.gr, ενώ την Τετάρτη αναμένεται η κατάρτιση της τελικής short list για τη θέση του CEO.

    Mε την εκλογή CEO θα λήξει μια πολύμηνη εκκρεμότητα, κατά τη διάρκεια της οποίας όμως η Πειραιώς παρέμεινε υπό στιβαρό μάνατζμεντ, καταρχάς από τον Σταύρο Λεκκάκο και στη συνέχεια, από τον Γιώργο Πουλόπουλο. Μετά την οριστικοποίηση της short list από την nomination committee, θα ακολουθήσει η εξέταση κάθε περίπτωσης, ώστε το αργότερο σε δύο εβδομάδες να έχει εκλεγεί ο νέος CEO, ο οποίος αναμένεται να είναι Έλληνας επίσης.

    Τραπεζικές πηγές τονίζουν στο mononews.gr ότι είναι πρόωρο να αναφερθεί κανείς σε ονόματα. Το mononews από το πρωι του Σαββάτου είχε ανακοινώσει ότι βγήκε λευκός καπνός από την Nomination Committee της Τράπεζας Πειραιώς και ότι υπήρξε συμφωνία στο πρόσωπο του 63χρονου Γιώργου Χατζηνικολάου, πρώην αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο οποίος διατέλεσε CEO στην Tbank με βαρύ βιογραφικό σε διάφορες θέσεις στο εξωτερικό.

    Γιώργος Χατζηνικολάου
    Γιώργος Χατζηνικολάου

    Ο κ. Χατζηνικολάου σπούδασε στο NYU και η τραπεζική του εμπειρία περνά στη συνέχεια, από την Παγκόσμια Τράπεζα, την UBS, την Dresdner Kleinwort, το IFC, την Etolian Capital ενώ ήταν αντιπρόεδρος της ISDA, της International Swaps and Derivatives Association.

    Η τοποθέτηση Ελλήνων στις κρίσιμες θέσεις του τραπεζικού συστήματος κρίνεται από όλους τους παράγοντες της αγοράς η καλύτερη λύση προκειμένου να γνωρίζει το μάνατζμεντ πρόσωπα και πράγματα και να μπορεί να διαχειριστεί τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας και κυρίως το πρόβλημα των κόκκινων δανείων. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στην Εθνική Τράπεζα με τα ονόματα που ακούγονται να φαίνεται ότι «δεν παίζουν». Και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προχωρά η διαδικασία εκλογής CEO και αναπληρωτή CEO ενώ το τρίτο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ο Δημήτρης Φραγγέτης έχει υποδειχθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θα είναι ο Γιώργος Χατζηνικολάου ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Κεφαλάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα σε κατάσταση σχιζοφρένειας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ