• Business

    Trade Estates: Νέα επένδυση σε Διεθνές Κέντρο Διανομής στον Ασπρόπυργο

    • NewsRoom
    Δημήτρης Παπούλης, CEO της Trade Estates

    Δημήτρης Παπούλης, CEO της Trade Estates


    H TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ, κατόπιν ενημερωτικού σημειώματος από το  Γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνει την ανάπτυξη νέου Διεθνούς Κέντρου Διανομής (DC) στην περιοχή του Ασπροπύργου Αττικής που θα εξυπηρετεί τη διανομή προϊόντων ΙΚΕΑ σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου.

    Μέσω της νέας επένδυσης η TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου ενισχύοντας τη στρατηγική της στον πυλώνα Κέντρων Διανομής νέας γενιάς που εξυπηρετούν ομίλους Λιανικής ενώ η σημαντικού μεγέθους ανάπτυξη αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό της, μετά τη λειτουργία των δύο επιτυχημένων Κέντρων σε Σχηματάρι και Οινόφυτα Βοιωτίας.

    Το Κέντρο Διανομής 50.000τμ  που θα αποτελεί ιδιοκτησία της Trade Estates ΑΕΕΑΠ θα σχεδιαστεί και αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Ten Brinke Hellas, ενώ τη λειτουργική διαχείριση θα έχει η Trade Logistics, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS. Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 70 εκ. ευρώ (κτηριακές εγκαταστάσεις και μηχανολογικός εξοπλισμός) και σχεδιάζεται να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και στις προβλέψεις Επιχειρηματικού Πάρκου (ΜΜΜ) του Υπουργείου Ανάπτυξης.

    Πρόκειται για ένα Κέντρο Διανομής νέας γενιάς με έμφαση στη βιωσιμότητα καθώς το σύνολο της ενέργειας (100%) για τη λειτουργία του θα είναι Πράσινη (ΑΠΕ) με μηδενικό αποτύπωμα CO2. Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο, η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει το 2ο τρίμηνο του 2024 και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το 3ο τρίμηνο του 2025. Το μέγεθος της κατασκευής του κτιρίου στην αρχική του φάση θα ανέρχεται σε 50.000 τ.μ. και θα διαθέτει 55.000 σύγχρονες θέσεις παλετών.

    Το Κέντρο θα ξεκινήσει να λειτουργεί άμεσα με την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών. Με την υλοποίηση του έργου θα δημιουργηθούν 100 νέες θέσεις εργασίας μόνιμης απασχόλησης, από τις οποίες οι 18 αφορούν υψηλής εξειδίκευσης προσωπικό που θα στελεχώσει τα τμήματα μηχανογράφησης (ΙΤ), Logistics και τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ). Το Κέντρο θα εξυπηρετεί αρχικά τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων ΙΚΕΑ σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιορδανία, Ισραήλ και Κύπρο, με στόχο να προστεθούν και επιπλέον χώρες μελλοντικά.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trade Estates, κος Δημήτρης Παπούλης, δήλωσε: «H Trade Estates ΑΕΕΑΠ μέσω της επένδυσης αυτής εδραιώνει επιπλέον τη θέση της στον τομέα των Κέντρων Διανομής. Με στόχο τη βιωσιμότητα αλλά και τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών δημιουργούμε ένα από τα πλέον σύγχρονα Κέντρα Διανομής στην Ευρώπη με συνοδοιπόρο μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες, την Inter IKEA. Η συγκεκριμένη επένδυση θα αυξήσει το Μικτή Εύλογη Αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρίας μας κατά 45εκατ. Ευρώ ενώ θα προσθέσει στα ετήσια έσοδα από το έτος 2026 επιπλέον 3εκατ. Ευρώ.».

    Διαβάστε επίσης

    Ο Κ. Κόλλιας επανεξελέγη Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

    Medicon: Νέος διευθυντής πωλήσεων ο Γεώργιος Αντωνίου

    Mytilineos: H ΜΕΤΚΑ ολοκλήρωσε και παρέδωσε στην κυκλοφορία τον οδικό Άξονα «Άκτιο-Αμβρακία»



    ΣΧΟΛΙΑ