• Business

    Τουρισμός: Κερδίζει έδαφος το Πήλιο, στο 20% οι πληρότητες στη Μαγνησία


    Χαμηλή παραμένει η τουριστική κίνηση στις ηπειρωτικές περιοχές της Μαγνησίας, με τις πληρότητες στο τέλος Ιουλίου να κινούνται κατά μέσο όρο στο επίπεδο του 20%.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, τόνισε ότι δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα με το κλείσιμο των συνόρων, το οποίο εντείνεται με την υποχρέωση του συνόλου των τουριστών να προσκομίζουν αρνητικό τεστ COVID.

    «Είναι δυσοίωνα τα πράγματα. Δεν προβλέπουμε για τον Αύγουστο μεγαλύτερες πληρότητες από 45-50%, αν όλα βέβαια πάνε καλά», αναφέρει.

    Στον νομό υπάρχουν πλέον πολλοί λίγοι τουρίστες από το εξωτερικό. Ο κ. Ζαφείρης λέει ότι υπάρχουν λίγοι Βούλγαροι, κάποιοι Γάλλοι και πολλοί λίγοι Αυστριακοί. Ο τουρισμός στηρίζεται στους Ελληνες τουρίστες, οι οποίοι φέτος επιλέγουν να ταξιδεύουν οδικώς και βάζουν στον χάρτη των προορισμών τους τον Βόλο και το Πήλιο. Τα Σαββατοκύριακα η κίνηση αυξάνεται από Ελληνες τουρίστες από τη Θεσσαλία, ενώ γενικά το βουνό των Κενταύρων επιλέγουν για διακοπές άνθρωποι από ολόκληρη την Ελλάδα.

    Για την κίνηση του Αυγούστου δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα. Προς στιγμήν οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων δέχονται τηλεφωνήματα από Ελληνες που ενδιαφέρονται να κάνουν κοινωνικό τουρισμό. Ο κ. Ζαφείρης λέει ότι το ενδιαφέρον αυτό εκδηλώνεται σε επίπεδο ερωτημάτων καθώς δεν έχουν αρχίσει ακόμη να προχωρούν σε κρατήσεις. Αναμένεται πάντως ο κοινωνικός τουρισμός να δώσει ώθηση στον τουρισμό που περνάει δύσκολες μέρες.

    Με δεδομένη την επικρατούσα εικόνα, οι ξενοδόχοι αγωνιούν για το αύριο των επιχειρήσεών τους. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας λέει ότι «ελπίζουμε κι αναμένουμε να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές από το κράτος, οπότε αυτό θα είναι μία σημαντική βοήθεια. Φυσικά περιμένουμε και το μέτρο της αναστολής, ώστε οι εργαζόμενοί μας να μπορέσουν να ενισχυθούν με κάποιο επίδομα και να μπορέσουν κι αυτοί με κάποιο τρόπο να επιβιώσουν».



    ΣΧΟΛΙΑ