• Business

    Το Your Directors Club μιλά για Μακροπρόθεσμο Σχεδιασμό και τις Δεξιότητες του Μέλλοντος

    • NewsRoom
    Γεωργία Καρτσάνη, Ιδρυτής και Πρόεδρος του CEO Clubs

    Γεωργία Καρτσάνη, Ιδρυτής και Πρόεδρος του CEO Clubs


    Το Your Directors Club, πραγματοποίησε ακόμα μια εκδήλωση με τίτλο “The Skills of the Future and Strategic Foresight” την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των μηνιαίων συναντήσεων (Lunch Circles) που διοργανώνει ο οργανισμός για να ενισχύσει τα μέλη του στη διαχείριση κομβικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο ρόλο τους.

    Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν οι κκ. Γιάννης Μαστρογεωργίου, Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού στην Προεδρία της Ελληνικής Κυβέρνησης και Δρ. Ιωάννης Θάνος, Επίκουρος Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Συζητήθηκαν οι αλλαγές που φέρνει η εξέλιξη της τεχνολογίας στις ζωές μας, πόσο σημαντικό είναι τα υψηλόβαθμα στελέχη της χώρας να αγκαλιάσουν αυτές τις αλλαγές ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτές και να εξελιχθούν περαιτέρω τόσο σε επαγγελματικό όσο και προσωπικό επίπεδο. Έγινε επίσης αναφορά στην ανάγκη για συνεχή μάθηση ενώ τονίστηκε η σημαντικότητα ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων και κυρίως της δημιουργικότητας που θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές δεξιότητες του μέλλοντος.

    Τα μέλη του YDC είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τρόπους παραγωγής πρωτότυπων και χρήσιμων ιδεών για την ενίσχυση της δημιουργικότητας τους η οποία συνδέεται άρρηκτα με τη σκέψη έξω από το κουτί και τη φαντασία τους.

    Ο κύριος Μαστρογεωργίου ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν υφίσταται πια η φράση «ολοκλήρωσα  τις σπουδές μου» τονίζοντας ότι   η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ ενώ ο Δρ. Θάνος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας «Τολμήστε να σκεφτείτε διαφορετικά!»

    Όλες τις εκδηλώσεις του Your Directors Club υποστηρίζουν οι ALD Automotive (Strategic Partner), Fedex Express Greece και Theofylaktos (Diamond Partners), Pressious Arvanitidis, InfoQuest Technologies και Jack Daniels (Golden Partners), AGT, CENSUS Labs και Schneider Electric (Silver Partners), SARGIA Partners (Coaching Partner), Boussias και Euro2day (Media Partners).

    Διαβάστε επίσης:

    Σταϊκούρας: Οι μεταφορές συμβάλλουν στην βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή

    Δύο βραβεία για τη DEMO στα ΔΕΗ ΒΙΤΕ AWARDS

    Microsoft: «Πράσινο φως» στη Βρετανία για την εξαγορά-μαμούθ $75 δισ. της Activision



    ΣΧΟΛΙΑ