• Business

    Και το Playboy ανάμεσα στις εταιρείες που διαγράφουν το Facebook

    Facebook


    Την διαγραφή του λογαριασμού του στο Fcebook ανακοίνωσε το αντρικό περιοδικό Playboy σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης. Η Playboy Enterprises αποτελεί την τελευταία προσθήκη στη λίστα των εταιρειών που εγκαταλείπουν το Facebook μετά το σκάνδαλο κατάχρησης προσωπικών δεδομένων χρηστών από την Cambridge Analytica.

    Το Playboy, που διαχειρίζεται άμεσα περίπου 25 εκατομμύρια ακολούθους, συμμετέχει στην πρόσκληση του κινήματος #DeleteFacebook μετά το σκάνδαλο με την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων από την Cambridge Analytica, στο οποίο πρωτοστάτησε, μεταξύ άλλων, την Παρασκευή και ο Έλον Μασκ, με την απόφασή του να αφαιρέσει τις σελίδες  της Tesla και της SpaceX από το Facebook.

    Συγκεκριμένα, o Κούπερ Χέφνερ, επικεφαλής του περιοδικού και γιος του ιδρυτή του, Χιου Χέφνερ, ανακοίνωσε ο ίδιος την απόφαση, αναφέροντας στον λογαριασμό του στο Twitter πως “oι κατευθυντήριες γραμμές και οι εταιρικές πολιτικές του Facebook έρχονται σε αντίθεση με τις αξίες μας” και κατηγορώντας το Facebook σαν μια “κατασταλτική σεξουαλικά” πλατφόρμα.

    Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει: «Για αρκετά χρόνια, ήταν πολύ δύσκολο για την Playboy να εκφράσει τις αξίες μας στο Facebook, λόγω του αυστηρού περιεχομένου και των κατευθυντήριων γραμμών πολιτικής του. Ήμασταν αντιμέτωποι με τη μόνη εναλλακτική λύση που ήθελε να αλλάξουμε τη φωνή του Playboy, προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις απόψεις του Facebook για το τι είναι και τι δεν είναι κατάλληλο για την πλατφόρμα του».

    Η δήλωση συνεχίζει λέγοντας ότι «Τα πρόσφατα νέα σχετικά με την υποτιθέμενη κακή διαχείριση των δεδομένων των χρηστών από το Facebook έχουν σταθεροποιήσει την απόφασή μας να αναστείλουμε τη δραστηριότητά μας στην πλατφόρμα αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν περισσότεροι από 25 εκατομμύρια οπαδοί που ασχολούνται με το Playboy μέσω των διαφόρων σελίδων μας στο Facebook και δεν θέλουμε να είμαστε συνεργοί και να τους εκθέσουμε στις αναφερθείσες πρακτικές».

    Το Playboy διατηρεί παρόλα αυτά το λογαριασμό του στο Instagram, το οποίο ανήκει στο Facebook.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι Βρυξέλλες ζητούν απαντήσεις από την Facebook για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο κλάδος της τεχνολογίας ρίχνει και τις ευρωπαϊκές αγορές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέο τεχνολογικό sell-off βύθισε τη Wall Street: Στο -4,92% η Facebook, εντυπωσιακή ανάκαμψη για GE!



    ΣΧΟΛΙΑ