Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν την Πλεύση Ελευθερίας να έχει πέσει από το βάθρο της δεύτερης και της τρίτης θέσης και να βρίσκεται πλέον πίσω από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου. Αναμφισβήτητα η υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών πρόσφερε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου ισχυρά δημοσκοπικά οφέλη τα οποία – όπως υποστηρίζουν υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης – ενδεχομένώς να επιδιώκει να ανακτήσει με την «μετωπική» σύγκρουση για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Γιώργο Μυλωνάκη.

Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπικές μετρήσεις του τελευταίου διαστήματος, η κοινή γνώμη είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη από την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και γενικότερα για τα ζητήματα διαφάνειας. Επομένως, είναι λογικό τα ζητήματα αυτά να αποτελούν  πεδίον δόξης για τα κόμματα της λεγόμενης «αντισυστημικής αντιπολίτευσης» όπως είναι η Πλεύση Ελευθερίας ή η Ελληνική Λύση. Είναι γεγονός ότι η πρόεδρος της Πλεύση Ελευθερίας ως έμπειρη νομικός προτάσσει τα θέματα διαφάνειας, δημοκρατίας, θεσμικών ορίων ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί να αποδείξει ότι δεν υπάρχει παράβαση και ότι οι κατηγορίες είναι υπερβολικές και ανεπαρκείς.

1

Η μετωπική

«Η στάση σας μπορεί να θεωρείτε ότι πουλάει στο δικό σας ακροατήριο. Αυτά τα ψεύδη προς άγραν δικών σας ψήφων όχι εδώ» δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο Γ. Μυλωνάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Μυλωνάκης εξήγησε ότι ζήτησε να έχει μια άτυπη ενημέρωση «γιατί ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα της επικαιρότητας τότε» καθώς « η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με ανακοίνωση της στις 20 Μαΐου 2025, γνωστοποίησε ότι έκανε έφοδο στον ΟΠΕΚΕΠΕ και ακολούθησε η παραίτηση του τότε προέδρου του Οργανισμού, λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου».

Από την στιγμή που η ευρωπαϊκή εισαγγελία σε ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί ότι υπάρχει μια ‘συνεχιζόμενη έρευνα σχετικά με φερόμενο οργανωμένο σύστημα απάτης με γεωργικά κονδύλια και διαφθορά στην οποία εμπλέκονται δημόσιοι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ’ εγώ τι έπρεπε ακριβώς να κάνω; Δεν όφειλα να ζητήσω ενημέρωση από τον ειδικό μας σύμβουλο επί των αγροτικών; Πραγματικά, εσείς αυτό θεωρείτε ότι είναι το μεγάλο σκάνδαλο;». Υποστήριξε δε πως θα ήταν σκάνδαλο αδιαφορίας εάν δεν ζητούσε να ενημερωθεί για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Στην συνέχεια η Ζ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε την υπόθεση ως «Μυλωνάκης – Gate» κάνοντας λόγο για υπεξαγωγή εγγράφου, παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και εκβιαζόμενους βουλευτές.

Με την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη θεωρείται βέβαιο ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα συνεχίσει την μετωπική σύγκρουση με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού.