• Business

    Το Facebook κάνει το πρώτο βήμα για διαδίκτυο εστιασμένο στην «ιδιωτικότητα» – Ενώνει messenger και Instagram

    • NewsRoom
    ζουκερμπεργκ

    Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Ιδρυτής του Facebook


    Το Facebook προχωρά ακόμα ένα βήμα προς το ενιαίο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων, ενσωματώνοντας το Messenger με τα απευθείας μηνύματα Instagram (direct).

    Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες του Facebook θα μπορούν πλέον να στέλνουν μηνύματα στους χρήστες του Instagram χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουν μια νέα εφαρμογή ή και το αντίστροφο, ενώ φυσικά μπορούν να εξαιρεθούν από τη λειτουργία.

    Η κίνηση, σύμφωνα με το CNBC, εντάσσεται στο σχέδιο του Μαρκ  Ζάκερμπεργκ να στρέψει το Facebook περισσότερο στην ιδιωτική επικοινωνία, σε αντίθεση με την ανοιχτή αλληλεπίδραση των χρηστών στο News Feed. Ο απώτερος στόχος, του εκατομμυριούχου εμπνευστή της πλατφόρμας, είναι η ενσωμάτωση των υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων του Instagram, του Facebook Messenger και του WhatsApp.

    «Πιστεύω ότι το μέλλον της επικοινωνίας θα μετατοπίζεται ολοένα και περισσότερο σε ιδιωτικές, κρυπτογραφημένες υπηρεσίες όπου οι άνθρωποι μπορούν να είναι σίγουροι ότι οι συνομιλίες τους παραμένουν ασφαλείς και τα μηνύματα και το περιεχόμενό τους θα μπορούν να διαγράφονται», δήλωσε ο Ζάκερμπερκ.

    Το Facebook αγόρασε το Instagram για 1 δισ. δολάρια το 2012 και έπειτα το WhatsApp σε μια συμφωνία ύψους 16 δισ. δολαρίων το 2014.

    Παρόλο που θα παραμείνουν αυτόνομες εφαρμογές, η κίνηση να ενώσουν τις εταιρείες συνομιλίας θα μπορούσε επίσης να εγείρει αντιμονοπωλιακές ανησυχίες σχετικά με την κυριαρχία των μηνυμάτων.

    «Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν ήδη το Messenger για προσωπικές και ομαδικές συνομιλίες, αλλά και για εκδηλώσεις με την οικογένεια και τους φίλους τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνδέουμε την εμπειρία Messenger και Instagram για να προσφέρουμε μερικές από τις καλύτερες δυνατότητες του Messenger στο Instagram », επισημαίνει η εταιρεία.



    ΣΧΟΛΙΑ