• Business

    Η Apollo Global Management επενδύει 500 εκατ. στην Sazka του Κάρελ Κόμαρεκ – Οι εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις στον ΟΠΑΠ λόγω του lockdown

    Κάρελ Κόμαρεκ

    Κάρελ Κόμαρεκ


    Η Apollo Global Management, o διεθνής επενδυτικός κολοσσός προχώρησε σε συμφωνία για μία επένδυση της τάξης των 500 εκατ. ευρώ στον όμιλο Sazka και την KKCG του Κάρελ Κόμαρεκ, τον επενδυτικό φορέα πίσω από τον πανευρωπαϊκό γίγαντα στις λοταρίες και τα τυχερά παιχνίδια, με παρουσία και στην Ελλάδα, μέσω του σημαντικού ποσοστού που κατέχει στον ΟΠΑΠ.

    Τα κεφάλαια θα διοχετευθούν μέσω της Sazka Entertainment, νεοσύστατης και κατά 100% θυγατρικής της KKCG.

    Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, η Sazka Entertainment θα κατέχει το 100% της Sazka Group και τα κεφάλαια, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, προορίζονται για επενδύσεις στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

    Η επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021.

    «Η επιχείρησή μας μπαίνει σε μια νέα εποχή και αυτή η επενδυτική και στρατηγική συνεργασία θα υποστηρίξει τα μακροπρόθεσμα σχέδια επέκτασής μας», δήλωσε ο ιδρυτής της KKCG και ο πρόεδρος του Ομίλου Sazka Κάρελ Κόμαρεκ.

    «Σε συνεργασία με έναν ισχυρό αμερικανικό επενδυτικό όμιλο, η Sazka είναι σε θέση να επεκταθεί στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και σε άλλες πιθανές περιοχές, με επίκεντρο στις λοταρίες και άλλους κλάδους παιχνιδιών». «Είμαι πεπεισμένος ότι η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών είναι ένας από τους πιο υποσχόμενους τομείς για το μέλλον και ο Όμιλος Sazka φιλοδοξεί να γίνει παγκόσμιος παίκτης σε αυτόν τον τομέα», πρόσθεσε ο ίδιος.

    Εκ μέρους της Apollo, ο James Kim, δήλωσε σχετικά: «Ο όμιλος Sazka έχει ένα πολύ επιτυχημένο ιστορικό ανάπτυξης και πιστεύουμε ότι αυτή η επένδυση, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και τις σχέσεις μας στον τομέα, θα βοηθήσει την ομάδα διαχείρισης να επιτύχει τα στρατηγικά τους σχέδια ανάπτυξης στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο”.

    Οι επιπτώσεις λόγω COVID

    Ο όμιλος Sazka δημοσίευσε τις προβλέψεις σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στις δραστηριότητές της σε όλη την Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος αποτελεί στρατηγικό μέτοχο του ΟΠΑΠ, με το ποσοστό που κατέχει το Valea foundation του Κάρελ Κόμαρεκ και οι άλλες οντότητες στο  μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής εισηγμένης στο 42,82%.

    Σε σημερινή της έκθεση η HSBC προχώρησε σε αναβάθμιση της τιμής στόχου για την μετοχή του ΟΠΑΠ στα 10,50 ευρώ. Η βρετανική τράπεζα εκτιμά ότι ο αντίκτυπος του δεύτερου lockdown θα είναι πιο ήπιος από τον πρώτο και εκτιμά θετικά την ανθεκτικότητα που έχει δείξει η εταιρεία μετά το πρώτο lockdown. Η τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ σήμερα κινείται στα 8,5 ευρώ με άνοδο 5,7%.

    Παρόλο που όλα τα ψηφιακά κανάλια της Sazka συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς διακοπή, η επιχείρηση δήλωσε ότι τα δίκτυα λιανικής της έχουν επηρεαστεί από νέους περιορισμούς και εθνικούς αποκλεισμούς λόγω της πανδημίας. Οι οικονομικές επιπτώσεις αυτών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη διάρκεια της πανδημίας και από την έκταση και τη φύση των περιορισμών.

    Το δεύτερο lockdown της Ελλάδας που ξεκίνησε στις 5 Νοεμβρίου σήμαινε την αναστολή της επιχειρηματικής δραστηριότητας για διάφορους τομείς, όπως τα καταστήματα ΟΠΑΠ, τις αίθουσες τυχερών παιχνιδιών PLAY, και άλλες δραστηριότητες.

    Οι δραστηριότητες του ΟΠΑΠ θα συνεχίσουν να λειτουργούν διαδικτυακά και θα προσφέρουν ένα εκτεταμένο φάσμα προϊόντων, αλλά οι υπόλοιπες, θα είναι περιορισμένες.

    «Η επιχείρησή μας αποδείχθηκε ανθεκτική κατά το πρώτο κύμα του Covid-19 καθώς επωφεληθήκαμε από τη γεωγραφική διαφοροποίηση, τα πολλαπλά χερσαία και διαδικτυακά κανάλια πωλήσεων και το ευρύ φάσμα προϊόντων και η διοίκηση έλαβε μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τον οικονομικό αντίκτυπο για τις εταιρείες μας », δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Sazka Robert Chvatal.

    «Αυτή τη φορά, τα μέτρα που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις είναι πιο στοχευμένα, και έχουμε το όφελος από την εμπειρία μας όσον αφορά την αντιμετώπιση τέτοιων περιστάσεων, καθώς και μια βελτιωμένη ψηφιακή υπηρεσία».

    Στην Ιταλία, η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή νέα μέτρα για την περίοδο από τις 6 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου, αλλά η Sazka αναφέρει ότι ο αντίκτυπος θα είναι περιορισμένος καθώς η LottoItalia θα συνεχίσει να λειτουργεί, σε αντίθεση με το πρώτο lockdown κατά το οποίο είχε αναστείλει τις δραστηριότητες.

    Να σημειωθεί τέλος, ότι τον περασμένο μήνα, η Sazka ανακοίνωσε ότι θα διαγωνιστεί για την τέταρτη άδεια Εθνικής Λοταρίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ