• Business

    «Τιτανομαχία» Kraft Heinz – Mondelez για την Campbell Soup

    • NewsRoom


    Σε μάχη… γιγάντων εξελίσσεται ο αγώνας διεκδίκησης των διεθνών δραστηριοτήτων της Campbell Soup Co, καθώς στον δεύτερο γύρο της διαγωνιστικής διαδικασίας περνούν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι αμερικανικές εταιρείες κολοσσοί στον κλάδο των τροφίμων Kraft Heinz και Mondelez International.

    Στον δεύτερο γύρο περνούν, όμως, και οι εταιρείες private equity Bain Capital LP, KKR & Co Inc και FinTrek Capital Hong Kong Co Ltd.

    Από την πλευρά της, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η ιταλική Ferrero SpA, η οποία παράγει μεταξύ άλλων και τη Nutella, που είχε επίσης εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση των διεθνών δραστηριοτήτων της Campbell, φέρεται να συζητά με την τελευταία το ενδεχόμενο παραμονής της στη διαγωνιστική διαδικασία, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρη η συμμετοχή της στον β’ γύρο.

    Τόσο η Kraft Heinz όσο και η Mondelez θέλουν τα assets της Campbell Soup προκειμένου να μπορέσουν να επεκτείνουν το αποτύπωμά τους παγκοσμίως.

    Βάσει δε των προσφορών που υποβλήθηκαν στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού, η Campbell Soup θα μπορούσε να εισπράξει από την πώληση κοντά στα 3 δισ. δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ