• Business

    Την Τετάρτη ή την Πέμπτη πληρώνονται οι μισθοί στο Mega

    Θεοχάρης Φιλιππόπουλος. Ετών 52. Εκδότης


    Τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη οι μέτοχοι του Mega εκτιμάται, σύμφωνα με πηγές του mononews.gr, ότι θα βάλουν το ποσό των 3 εκ. ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας χρήματα που είναι απαραίτητα για να επανέλθει καταρχήν σε κανονικούς ρυθμούς η επιχείρηση. Η ανάγκη να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του Mega είναι τεράστιες. Εκτός από τους μισθούς των εργαζομένων, πρέπει να πληρωθεί και η Digea έτσι ώστε να συνεχίσει το κανάλι να εκπέμπει κανονικά, πρέπει να πληρωθούν οι λογαριασμοί του ΟΤΕ, τα συνεργεία καθαρισμού κλπ. Εκτιμάται ότι οι πληρωμές θα γίνουν Τετάρτη η το αργότερο Πέμπτη.

    Βαρδής Βαρδινογιάννης, επιχειρηματίας
    Βαρδής Βαρδινογιάννης, επιχειρηματίας

    Οι μέτοχοι δεσμεύτηκαν προχτές Τετάρτη να βάλουν τα χρήματα με σχετική ανακοίνωση.

    Μόλις μπουν τα χρήματα, τότε η διοίκηση του καναλιού θα ζητήσει από τις τράπεζες να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί της επιχείρησης, έτσι ώστε να πληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις.

    Όπως εξηγούν πηγές, οι τράπεζες έχουν υποσχεθεί ότι θα ξεμπλοκάρουν τους λογαριασμούς του καναλιού μόλις κατατεθεί το ποσό των 3 εκ. ευρώ από τους μετόχους.

    Οι τράπεζες που έχουν δεσμεύσει τους λογαριασμούς, αναμένουν με αγωνία την ερχόμενη Τρίτη, έτσι ώστε να συναντηθούν με τα κορυφαία στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού για να συζητήσουν την πρόταση που έχει κάνει ο επικεφαλής των Αττικών Εκδόσεων, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος.

    O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.
    O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.

    Στις 17 Ιουνίου η συζήτηση στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

    Στις 17 Ιουνίου 2016 αρχίζει η δικαστική μάχη των τηλεοπτικών σταθμών κατά των αποφάσεων του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππάς για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών υπο τον περιοριστικό αριθμό των τεσσάρων αδειών.

    Ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου προσδιόρισε για εκείνη την ημέρα την συζήτηση της αίτησης αναστολής του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel με εισηγητή τον σύμβουλο επικρατείας Γιώργο Παπαγεωργίου (είχαν υποβληθεί αιτήσεις επίσπευσης τόσο απο τον καθηγητή Πανό Λαζαράτο όσο και απο το ΕΣΡ).

    Στην αίτηση ο τηλεοπτικός σταθμός αναφέρει πως “σύμφωνα με το εφαρμοστέο ενωσιακό δίκαιο η όλη διαδικασία αδειοδότησης, πλέον του ότι είναι αντίθετη στα Ευρωπαϊκά νομοθετικά δρώμενα είναι και αντισυνταγματική, λόγω της παράκαμψης του ΕΣΡ.”

    Ο πρόεδρος του ΣτΕ δεν προσδιόρισε τις αιτήσεις αναστολής των υπολοίπων τηλεοπτικών σταθμών ούτε τις κύριες προσφυγές.

    Δημήτρης Μάρης. Επιχειρηματίας
    Δημήτρης Μάρης. Επιχειρηματίας

    Ποιοι έκαναν προσφυγή

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, Antenna, Epsilon TV (E-TV), Mega Channel, Skai, Star Channel και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών.

    Στο Ανώτατο Δικαστήριο πάντως συζητήθηκε ήδη η αίτηση που έχει υποβάλλει (για άλλους λόγους) ο Κυπριακός τηλεοπτικός σταθμός “Ο Λόγος” (Mega Κύπρου) που ζητεί να εκπέμπει και στην Ελλάδα με την κυπριακή άδεια που ήδη έχει. Η απόφαση αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησης της κυρίας αίτησης του σταθμού της Μεγαλονήσου.

    Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά όλων των αποφάσεων του κ. Παππά για το θέμα των αδειών και κατά κύριο λόγο, την από 1.3.2016 απόφαση του (4297/2016) υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, με την οποία μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας των αδειών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής “ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας” και παράλληλα ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα της διαγωνιστικής διαδικασίας.

    Σταύρος Ψυχάρης. CEO ΔΟΛ
    Σταύρος Ψυχάρης. CEO ΔΟΛ

    Ακόμη, στρέφονται κατά του νόμου 4339/2015 για την αδειοδότηση της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, αλλά και όλων των άλλων προγενέστερων και μεταγενέστερων υπουργικών αποφάσεων σχετικών με το ζήτημα της χορήγησης των 4 αδειών τηλεοπτικών σταθμών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (High definition), όπως είναι π.χ. ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία του ελέγχου των φακέλων συμμετοχής των υποψηφίων.

    Νίκος Πεφάνης. Τέως CEO Τηλετυπος
    Νίκος Πεφάνης. Τέως CEO Τηλέτυπος

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/24ori-apergia-sto-mega-apo-tin-esiea/48711

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/esiodoxos-o-sallas-vgenoume-oristika-apo-tin-ifesi-anaptixi-ano-tou-2-to-2017/48453

     



    ΣΧΟΛΙΑ